Wpis z mikrobloga

Po rezygnacji ze zmiany czasu preferuję pozostanie przy czasie:

• Letnim - wolę większość dni w roku jasnych po 18 80.0% (24)
  • Zimowym - wolę ciemność po 18 przez większość roku 20.0% (6)

Oddanych głosów: 30

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jare_K: rano i tak jestem zaspany i jadę do pracy więc sobie może być ciemno, zanim zajadę do pracy, kawkę wypiję, siądę przy biurku i już jest 10:00 to mi nie zależy. Po pracy to życie więc lepiej jak jasno, można skorzystać z dnia.
  • Odpowiedz
  • 0
@fff112: w większości przypadków owszem. A podobno są grupy zawodowe, jak np. budowlańcy, którym się nie podoba czas letni i wolą jasno od 3 nad ranem, kiedy robotę zaczynają i tak od 6-7 XD
  • Odpowiedz
  • 0
@munioman: sorki, już nie mam możliwości edycji po takim czasie. Zakładając, że zmiana czasu zostanie zlikwidowana, to pytanie o przyszły cel, a nie pozostanie przy tym, co jest.
  • Odpowiedz
@Jare_K: No szkoda, bo realnie nikt w zachodniej części UE nie zgodzi się na czas letni cały rok xD To jest chciejstwo. Dzisiaj w Paryżu wschód słońca był o 8:40, powiedz teraz Francuzom żeby w zimie mieli wschód słońca o 9:40 xD
Tykanie się zmian czasu jest jak wyciąganie zawleczki z granatu, wiadomo, że nas pokaleczy, pytanie tylko kiedy.
W najlepszym przypadku skończy się wejściem Polski do wspólnej strefy czasowej
  • Odpowiedz
  • 0
@munioman: możliwe. Jeśli miało by być ciśnienie na czas jednolity w całej UE (nierealne) albo chociaż na linii Polska-Francja. Ale i tak mamy kilka stref na terenie UE, więc jeśli cisnąć jednolicie, to może na używanie UTC globalnie i dostosowanie sobie lokalnych godzin pracy i otwarcia obiektów/usług/szkół itd. Przecież to, że południowa Francja czy Włochy używają np. EST jak Polska, nie oznacza, że można na oko się kontaktować np. między
  • Odpowiedz