Wpis z mikrobloga

Warto zagrać w Gothica po raz pierwszy w życiu w 2024? Dodam że Morrowinda ograłem z przyjemnością jakiś czas temu. Akurat promka jest na GOG'u #gry #gothic
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kuf_Drahrepuss: Na pierwszy raz polecam zagrać bez modów, a później przejść już z modami czy to na nowe mechaniki czy na rozwinięcie oryginalnej fabuły(potem polecam tez mody z nową fabułą).
  • Odpowiedz
@Kuf_Drahrepuss: wersja z goga nie potrzebuje patchy żadnych raczej.
Tylko pamiętaj, że sterowanie jest bardzo specyficzne. Odpal sobie jakiś poradnik jak działa sterowanie. Pół godziny się będziesz przyzwyczajał, ale jak kliknie to działa bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
@Kuf_Drahrepuss: jedynka niestety ma te questowe dziury. W drugiej części jest ich zdecydowanie mniej.
A co do odpalenia, to kurde ta gra to chyba najlepiej teraz pod linuxem działa xD
  • Odpowiedz
@Kuf_Drahrepuss: Nie chciałem wcześniej spoilerować i usunąłem to co zacząłem pisać, w sprawie drugiej części fabuły G1. 2/3 pierwsze rozdziały super, a potem tylko główny wątek lecisz i tyle. Nic ciekawego w side questach nie ma. Temu warto potem na modach co rozszerzają podstawkę o nowe zadania.
  • Odpowiedz