Wpis z mikrobloga

Ja myślę, że w moderacji są zatrudnione osoby, których zadaniem jest poprawianie postów po to, by przygotować je pod ML. I to nie jest nawet "moderacja" tylko po prostu jakieś małpki do czytania postów i poprawiania tagów.

Wcześniej myślałam, że chodzi tylko o względy polityczne, np. żeby niezalogowani użytkownicy nie mogli przeglądać tagu polityka lub nieruchomości. Teraz zmieniłam zdanie. Wczoraj mój post z tagiem animu został zmieniony - dodany został tag anime, tak jakby komuś zależało, żeby te informacje były odpowiednio zaklasyfikowane, bo przecież "niepoprawny" tag nie jest szkodliwy dla normalnych użytkowników xD

Nie rozumiem tylko dlaczego muszą to robić poprzez ingerencję w zachowanie portalu, jakby nie mogli sobie zrobić klona i tam tego robić.

#przemysleniazdupy #moderacja #wykop
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FreakingAwesome: na Wykopie masz 5 tagów, które są obligatoryjne - jeśli dane treści pasują do któregoś z nich to muszą być nim oznaczone

dodany został tag anime, tak jakby komuś zależało, żeby te informacje były odpowiednio zaklasyfikowane, bo przecież "niepoprawny" tag nie jest szkodliwy dla normalnych użytkowników xD

no zależy administracji i użytkownikom - jeśli ktoś nie chce widzieć np. chińskich bajek to ma jeden tag do wrzucenia na czarną
LukaszN - @FreakingAwesome: na Wykopie masz 5 tagów, które są obligatoryjne - jeśli d...

źródło: Screenshot 2024-12-19 at 14-23-29 Standardy moderacji Wykop.pl

Pobierz
  • Odpowiedz