Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 64
ajprostszym rozwiązaniem by było po prostu dać wybór kobiety lub mężczyzny jak w Cyberpunku czy AC Odyssey.

@Vigo_Von_Homburg_Deutschendorf: dobrym przykładem jest Dishonored 2, w którym nie ma edytora postaci. Mamy do wyboru dwójkę gotowych bohaterów mocno "zakorzenionych" w fabule gry.
  • Odpowiedz
  • 1
@artiom143: no jeżeli od początku planowali Ciri jako jedyną protagonistkę to zbudowali pod to fabułę i świat... To oczywiste. Co Ty gadasz w ogóle? Przecież twoje pytanie jest debilne... Sorry.
  • Odpowiedz
@officer_K: nie chcesz grać babą, to nie graj. To nie jest obowiązkowe. Ciri jest logiczną i narzucającą się protagonistką, nic dziwnego, że CDP chce opowiedzieć jej historię.

Nie chcesz grać babą, nie graj, ale nie dokładaj do tego ideologii.
  • Odpowiedz
  • 0
Ej mordeczko, ale czy używając argumentu o reprezentacji aby sam nie przyznajesz, że słusznie te kobiety do gier wciskają? ( ͡º ͜ʖ͡º)

@wstanczyk: nie. Ale słusznie użyłeś słowa "wciskają".
  • Odpowiedz
  • 4
@jacek-jerczynski: i nie będę grał. Ale ideologię dokłada do tego twitterowe i wykopowe lewactwo. I te lewackie przygłupy chcą punktowac sekciarzy k0nfederacji... Przecież są tacy sami w wielu kwestiach.

A w mojej opinii Ciri to najgorszy wybór z możliwych. Ale nie chce mi się tłumaczyć dlaczego, bo po co?
  • Odpowiedz
  • 16
@officer_K tylko w grach typu wiedźmina nie chodzi o "sabdboksowy" tryb rozgrywki, a o to, ze wcielasz się w dana postać, czujesz jej emocje, utożsamiasz się z nią, bez sensu byłoby dawanie pola do wyboru graczowi
  • Odpowiedz
  • 1
@Wink: ty nie masz tutaj prawa głosu, bo jesteś dokładnie tym co zaprezentowałem na memie. Idź "zesrać się" lub "spłakać się" gdzie indziej.
  • Odpowiedz
  • 0
@riggen: ale ja właśnie napisałem, że chce się wczuć... A z tą bohaterką to daję sobie spokój z Wiedzminką 4 już na etapie pierwszego cinematica.
  • Odpowiedz
Olaboga no jak oni mogą dawać babę jako główną postać kiedy kobiety stanowią jedynie jakąś połowę graczy, dajcie spokój, woke i tyle.
  • Odpowiedz