Aktywne Wpisy

Jak weźmiesz iPhone nigdy nie wrócisz na #android ta, bateria tak pięknie trzyma, że po tygodniu już myślę czy nie oddać i nie zamówić oneplusa 15, czuję się jakbym cofnął sie w rozwoju, bateria słaba, żadnych ficzerow, aparat też bez szału w porównaniu do honora magic 6 pro na plus tylko rozmiar bo to male pro, ale dwa razy dziennie telefonu ładować nie będę
#iphone #ios
#iphone #ios

WielkiNos +289
Podstarzałe juleczki i grażyny z korpo, których pracę z łatwością zastąpi wkrótce ai czują się lepsze od specjalistów nie do zastąpienia, którzy zarabiają kilka razy więcej niż one. Nieźle.
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
źródło: temp_file5107781677833259091
Pobierz

@zibizz1 Ty chyba coś dokładałeś obok starego, dobrze pamiętam? Czy Ty może na sercu masz tatuaż Froniusa i wszystko od nich bezproblemowo się zgrało?
#elektryka
@ShortyLookMean: po stronie interfejsów, informatycznie? A w żadnym wypadku. To że jedno i drugie używa nawet tego samego fizycznego interfejsu RS485, to zupełnie o niczym nie świadczy. Nawet to, że jedno i drugie używałoby Modbus RTU w wyższym poziomie abstrakcji - to tylko forma "transportu" danych - ale zupełnie inne dane, inne ramki, inne adresy...
Więcej - nawet falowniki jednego producenta, z jednej serii -
@ShortyLookMean: jak to? Już mu mija 15 lat? To co on ma, panele o mocy 100W/szt?
@ShortyLookMean: a wogle po co mają siędogadywać, skoro
@ShortyLookMean: Nie mogą sobie po prostu niezależnie pracować?
Mam 8.2kW z 8.5kWp
10kW 13.5kWp
licznik przed wszystkim
i ładowarkę do samochodów wattpilot
@hrumque: spodziewałem się, że są na to jakieś standardy. W sensie, że podasz rejestry Modbus w danym urządzeniu i tyle. Na szybko znalazłem, że
Tylko właśnie się martwię, że napięcie będą sobie nawzajem podbijać.
I jeszcze natknąłem się właśnie na informację, że często nie działa automatyczne przełączanie się na baterię w przypadku awarii sieci. Falownik z podłączoną baterią widzi napięcie z drugiego falownika bez niej i dopiero po paru sekundach się przełącza na baterię, jak już wszystko zdąży stanąć.
jakbym miał robić magazyn to bym pewnie zobiłbym zupełnie niezależnie na wejściu Victrony z magazynem (da się skonfigurować aby czytały różne falowniki). Ale raczej
Jedne licznik montujesz na głównym zasileniu budynku, drugi licznik zaraz za falownikiem ABB.
Huawei wtedy wie ile energii jest produkowane z obu falowników a ile zużywane.
Bez takiej konfiguracji żaden falownik nie będzie widział czy zużywasz energię