Aktywne Wpisy

_Alessandro_ +23
Jeśli jako nastolatek nie miałeś dziewczyny, która cię naprawdę chciała, dotykała, uprawiała z tobą miłość i dawała ci codzienną walidację, to reszta twojego życia jest przegrana z automatu. Nie ma czegoś takiego jak nadrabianie, nie ma "jeszcze zdążę, dajcie mi czas". Okno zamknęło się na amen, a twoja psychika została zgwałcona w najważniejszym etapie życia, tylko i wyłącznie przez twój wygląd. Pozostał ci codzienny cope do końca żywota twojego amen.
Natura.
#
Natura.
#

serio_serio +3
ciekawe czy jak na wykop napisze się, że ksu i farben lehre to 2 najgorsze zespoły "punkowe", ktoś się oburzy o godzinie nocnej 00:43

@Lipathor: Tak, probiotyki brałem, m.in. Sanprobi IBS. Brałem to na własną rękę bo żaden lekarz nie przepisał. Ogólnie podejście lekarzy jest bardzo złe. Łykałem ten Timohep dobre pół roku. Idę do lekarza, a on nic mi nie przepisuje. Proszę jednak o lek, to przepisuje znów Timohep, mówię, że przecież brałem, a on, że ok, to w takim razie
1. Bilans kaloryczny - jak jesteś ulany(szczupły niewiele mówi, mowa o poziomie BF, a nie, że w ubraniu chudo wyglądasz) to lekki deficyt, jak nie to zero, choć pewnie ilość stanów zapalnych jest tak duża, że pasowałoby chociaż jakiś czas jakiś symboliczny deficyt wprowadzić.
2. Makro - 20%B, 20-35% T, reszta węgle
3. Dobór jakościowy jedzenia, warzywa, owoce, pełnoziarniste zboża, chude
1. Na pewno deficyt mam bo schudłem 22 kilo przez ten czas i waga sukcesywnie idzie w dół choć już dość powoli, ok. 1kg na miesiąc. Miałem ok. 95kg, teraz mam 73kg na liczniku. Wzrost 185cm. Brzuch spadł bardzo, szczególnie przez pierwsze miesiące, wszystkie ciuchy do wymiany. Co do stanów zapalnych to CRP i OB w normie.
2. Takie makro mniej więcej trzymam
Jakie konkretnie zmiany skórne miałeś i czy wciąż występują? To ważne.
Co do zmian skórnych to łupież i wypryski na twarzy i rękach, takie krostki które łatwo się wyciskały i znikały. No i wągry. Ale na przestrzeni ostatnich 10 lat miałem też kilka torbieli/cyst? Też żaden lekarz nie wiedział do końca co to. Wyskakiwało
A bilirubina to zespół gilberta i dziękuję, następny.
W sumie badania wszystkie co zrobiłem to były w 95% na własną rękę i jeszcze sobie przygadywali, że nudzi mi się chyba, a po co ta kolonoskopia i tak dalej.
Bo ta biegunka
Ja jak piłem to dietę miałem jako taką, wiadomo - częściej wpadały jakieś kebaby, mcdonalds, pizza, szczególnie w parze z alko. Ale w tygodniu jadłem w miarę normalnie choć nie zwracałem
Acha i fibroscan daje dwa wyniki: poziom stłuszczenia i poziom zwłóknienia. Nad pierwszym można pracować, nad drugim to już średnio. Mi wyszło stłuszczenie: 251 (czyli pierwszy stopień) i zwłónienie 4.0 (stopień 0 - wszystko ok).