Aktywne Wpisy

curiousboi +90
Zauważyliście ile młodych #p0lka jest k---a spasionych? Nie mówię o chubby, czy jakiejś lekkiej curvy posturze, ale o j-----m upasieniu i mówię to jako były mieszkaniec UK gdzie w życiu tyle spaslakow nie widziałem.
Co jest przyczyną? #logikarozowychpaskow #pytaniedoeksperta #spektakularnedupsko (snap nie oddaje ale to było potężne Sarajewo)
Co jest przyczyną? #logikarozowychpaskow #pytaniedoeksperta #spektakularnedupsko (snap nie oddaje ale to było potężne Sarajewo)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Cho_No_Tu +290
źródło: 1725699306413234616
Pobierz

Mam dziwny problem ze swoją kobietą. Jest to istota inteligentna, ale nie radzi w pracy z zadaniami które są znacznie poniżej jej możliwości intelektualnych przez stres - tak mniemam.
Miała mierzone IQ, wskazanie znacznie powyżej średniej, skończyła ścisłe studia, zrobiła jakąś podyplomówkę, ma masę certyfikatów. Ogólnie - nie jest głupia. Ale nie radzi sobie w pracy. Gdy patrzę jak pracuje (a czasami woła mnie do pomocy, więc widzę jak rozumuje, jak klika, jak myśli) to dochodzę do wniosku, że w pracy przemienia się w czystej krwi "debila". Zazwyczaj gdy problem ją przerasta wpada w histerię i panikę, po czym przychodzę ja i powoli prowadzę ją za rączkę w nieswojej branży i okazuje się, że problem daje się rozwiązać w mniej niż 5 minut.
Nie pojmuję tej dychotomii.
Wydaje mi się, że dzieje się z nią coś złego gdy tylko czuje najmniejszy stres, presję, wówczas przestaje myśleć. Dosłownie przestaje myśleć.
Czy wasze kobiety też tak mają? Może były w stanie to zmienić? Teraz już w kolejnej pracy jest o krok od złożenia wypowiedzenia, bo sobie nie radzi z zadaniami, które są proste w gruncie rzeczy.
#logikarozowychpaskow #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Przyczyna to podobno adhd lub problem z perfekcjonizmem.
U Twojej dziewczyny problem pojawia się w momencie napotkania pierwszej przeszkody. Wpada w panikę. I to powinien być Twój punkt zaczepienia. Psycholog powinien dojść do tego.
Może też być problem z radzeniem sobie z natłokiem myśli szczególnie
Nie wiem czym jest wsparcie człowieka, który działa chaotycznie, jak nie wskazaniem mu, że działa chaotycznie. Ale zdaje się, że to nie jest wsparcie o którym Ty piszesz i o którym ona mówi.
Rozwiązuję z nią problemy, prowadzę ją za rączkę, tłumaczę co robi źle, ale to wszystko zdaje
@mirko_anonim
tak
nie