Wpis z mikrobloga

Cześć wam, zbieram się do zakupu AGD do mojego nowego domostwa i stoję przed wyborem:
Piekarnik ELECTROLUX EOC8H31Z vs ELECTROLUX loe8h31z. Różnica to seria 700 vs 800. Cenowo wychodzi podobnie.
Wg strony Electrolux, pomiędzy seriami różnica to jedynie gotowanie na parze dla serii 800. Niby fajnie, ale maszynę do gotowania na parze też mam w domu i nie korzystałem z niej od dwóch lat. Co by zmienił piekarnik w takiej sytuacji? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

https://www.electrolux.pl/taste/discover/buying-guides/ovens/
#budujzwykopem #agd #budowadomu #dom
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w00nski: dodatek pary sprawi, że mięso nie będzie szybko wysychać, podobny efekt uzyskasz dając miskę z wodą na spód piekarnika.
W tej cenie osobiście to już chyba lepiej szukać czegoś z pyrolizą. Czyszczenie parowe to w zasadzie brak czyszczenia, robi tylko błoto, a te mocno przypalone rzeczy i tak trzeba skrobać. Jeżeli nie musi być to Electrolux, to w podobnej cenie masz fajny piekarnik HISENSE BSA66334PBDG, z lepszym wyposażeniem i
  • Odpowiedz
  • 0
@pepedros: nie musi być Electrolux. Sprzedawca w me też mi polecał ten model, ale bardziej brzmiał jak na nakręcanie ze względu na marżę dla niego
  • Odpowiedz
@w00nski: wszystkie electroluxy 72l to włoska produkcja. Nieco gorsza od innych jakość, więcej plastików, ale nadrabia funkcjami. 71l to produkcje niemieckie, chyba najlepsze ze wszystkich. 69/70l to produkcja polska.
Hisense, to tak właściwie Gorenje, słoweńska firma, która robi dobre jakościowo produkty. W stosunku do tych wymienionych electroluxów też masz wspomaganie parą, a dodatkowo pyrolizę i 2 prowadnice teleskopowe i dodatkową brytfannę do airfryera. Też miałem ten dylemat kiedyś, i zastanawiałem
  • Odpowiedz
@w00nski: h-j cię strzeli z tą funkcją gotowania na parze od ciągłego mycia piekranika z osadów kamienia

raz tego użyłem na moment i miałem potem wielką plamę białą jak spucha mamuta od miejsca z któego woda wycieka i na całym dnie
  • Odpowiedz
@pepedros: W efekcie jest to inna uszczelka na froncie. Piekarnik parowy też musi być szczelny i w ogóle, bo para nie może zawilgocić wszystkiego i parować na meble czy do elektroniki urządzenia, więc nie uważam by był to jakiś istotny aspekt. Jasne, jak się w miarę regularnie czyści czyli raz na miesiąc lub dwa miesiące, to piekarnik będzie czysty po czyszczeniu parowym.
  • Odpowiedz
@w00nski: jak próbowałem ustawić u matki w Samsungu góra dół 180C time myślałem, że mnie ch.. strzeli. Przebrnięcie przez menu uświadomiło mi, że u siebie będę miał dwa pokrętła.
Najlepsza decyzja. Nawet mój stolarz opowiadał jak jeden z jego klientów miał pretensje do niego, że mu nie skonfiguruje piekarnika z WiFi. Bez połączenia z netem był to tylko ładny klamot ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Podobno przebrnął
  • Odpowiedz