Aktywne Wpisy

Wrrronika +126
Pluję z całego serca na h----d
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
źródło: 1000060386
Pobierz
PorkaTurbo +88
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz

[2] Brown University i Meta Reality Labs stworzyły FoundHand, przełomowy model dyfuzyjny, rozwiązuje problem kiepskiego generowania dłoni. Wykorzystuje on olbrzymi zbiór danych (10 mln obrazów) i keypointy 2D. Model potrafi m.in. zmieniać pozycję dłoni, generować nowe ich perspektywy, naprawiać źle wygenerowane w już istniejących obrazach, a nawet tworzyć sekwencje wideo. To jest Święty Graal dyfuzji!
[3] Stanford i Google Research opracowały LLayoutVLM, który wykorzystuje modele wizualno-językowe do generowania realistycznych scen 3D. Dzięki nowym sztuczkom sprawia to, że wygenerowana scena jest spójna i wiarygodna.
[4] Columbia i Harvard opublikowały MedAutoCorrect, który automatycznie koryguje raporty medyczne. W przeciwieństwie do wcześniejszych prac koncentrujących się wyłącznie na poprawie dokładności generowania raportów poprzez zmiany architektoniczne lub ogólną autokorektę tekstu, ten wykorzystuje on zdjęcia rentgenowskie do wykrywania i poprawiania błędów w raporcie.
Tagi do obserwowania lub czarnolistowania: #codzienneainews #cainarxiv
======================
Zawołać cię do kolejnego wpisu? Zaplusuj CENTRALNĄ LISTĘ DO WOŁANIA dostępną pod tym linkiem:
Aby nie być dalej wołanym - odplusuj wspomniany wpis.
Zaplusuj ten wpis, aby być wołanym do wpisów spod tagu #codzienneainews
Aby nie być dalej wołanym - odplusuj ten wpis. Aby ponownie dopisać się do listy - zaplusuj ten wpis. Przy każdym wołaniu będę na bieżąco pobierał aktualną listę plusujących.
źródło: @MitraHispana x @revelinai 02
PobierzTreść została ukryta...
Zaplusuj ten wpis, aby być wołanym do wpisów spod tagu #codzienneainews
Aby nie być dalej wołanym - odplusuj ten wpis. Aby ponownie dopisać się do listy - zaplusuj ten wpis. Przy każdym wołaniu będę na bieżąco pobierał aktualną listę plusujących.
Treść została ukryta...
Trzeba będzie odpalić dzisiejszy stream OpenAI.
→ 1 min outputs
@PeterWeiss: czym Ty to tłumaczysz?
Kurde, mam dziwne wrażenie, że te sceny nie są nowe, a jedynie „przerobione”, ale nie mogę znaleźć tytułu serialu gdzie je widziałem, ale są łudząco podobne.
@jestemtakizmeczony https://x.com/MitraHispana/status/1865452546585681945/photo/1
@uefaman Ciekawe. Trzeba będzie rozeznać się w temacie.
@BrakWolnegoLoginu Coś w tym jest. Spotkałem się z opiniami, że głupi chatgpt wykazywał się większą empatią i udzielał "lepszych"(?) porad niż żywi psychoterapeuci. LLM-y mają swoje wady (co można m.in. wyczytać z wczorajszego studium linkowanym na tagu), ale nie są to bariery
Sora video
Spróbuj odprywatnić wideo, bo:
źródło: image
PobierzLink
Próbowałem zdjęcia siebie wrzucić, to mi powiedziało, że nie może bo tam są ludzie (no shit? (-‸ლ) )
opis odnośnika
Ogólnie całkiem nieźle, będzie wysyp filmików jutro wszędzie
opis odnośnika
Miałem 1000 kredytów (chatgpt plus), zostało mi 290, zrobiłem 14 klipów, resetuje się do 1000 21.12
Sora cena