Aktywne Wpisy
Jakimialemlogin +974
Będąc na urlopie we Władysławowie zauważyłem ciekawą rzecz xD otóż patrol straży miejskiej przyczepiał się, legitymował i robił zdjęcia dziewczynkom na stoiskach z tatuażami i warkoczykami, a przy wejściu na plażę 3 razy w ciągu jednego dnia spotkałem oszustow grających w 3 kubki i nikt ich nie legitymował ani nic xD #wladyslawowo #morze #morzebaltyckie #wakacje #urlop

Umeraczyk +271
źródło: temp_file346403677342696588
Pobierz

zainstalowałem snapa i flatpaka i na KDE w ustawieniach Discovera włączyłem ich obsługę z domyślnymi źródłami debiana,
mam też zainstalowany plugin plasma-discover-backend-flatpak i plasma-discover-backend-snap
no i tutaj niektóre aplikacje pokazują się jako flatpak, bez możliwości wyboru, np. discord, który powinien mieć wszystkie źródła,
a w innych znowu te źródła są do wyboru,
dlaczego tak się dzieje?
albo przeskakując na Gnoma i ich Gnome Software, zainstalowałem gnome-software-plugin dla flatpaka i snapa,
i przy próbie zainstalowania przykładowo VLC, też nie mam żadnego wyboru, jest tylko flatpak
co robię źle?
#linux #flatpak #snap #informatyka #systemyoperacyjne
Możesz próbować zgłaszać to jako problem, chociaż nie wiem jakiego masz Debiana. W testing VLC (w Gnome Software) działa poprawnie, tj. mogę wybrać czy paczka czy Flatpak
Wiem, ze nie odpowiedzialem na twoje pytanie, nie umiem.
W przypadku repozytorium debiana wystarczy że dodałeś adres repozytorium i ten adres nie jest osiągalny lub nie dołączyłeś podpisów PGP do repozytorium i uważa repo za niezaufane.
Dlatego warto zobaczyć na terminalu jak działa odświeżanie źródeł apt, bo w razie błędu zobaczysz na co apt się skarży.
W przypadku dodawania repozytorium flatpaka zazwyczaj jednym poleceniem zadany jest adres i
@sirpingus: w sensie apt update?
źródło: discover
Pobierzźródło: obraz
Pobierzźródło: settings
Pobierzapt install --reinstall packagekit packagekit-qt5 plasma-discover