Wpis z mikrobloga

@kastrator2: nie do końca rozumiem sens tego mema.
W sensie wielkie zdziwko że firmy wolą się reklamować na legalnych, popularnych stronach z milionami wyświetleń aniżeli na pirackich z nielegalnymi plikami?
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Jest cały przekrój podmiotów, które reklamują się w necie. Nie każdemu będzie przeszkadzać reklama na pirackim serwisie.
Zreszta w drugą stronę jakoś to nie przeszkadza, ze poważna firma YT reklamuje scamy
  • Odpowiedz
@ATAT-2: bo pirackie były kiedys siedliskiem fake download przyciskow z mnóstwem reklam, przekierowań itd
Ilość i sposób podania reklam byl irytujący. Sądzę, że te porównanie jest po to aby pokazać jak się stoczył YT
  • Odpowiedz
@Kataklizm: nie chcesz reklam to sobie kup premium (albo używaj adblocka). W sensie Google miałoby ponosić ogromne koszty utrzymania YouTube'a charytatywnie? Reklamy to sposób w jaki zarabiają na tej platformie. Jak za używanie będziesz płacić, to nie będziesz mieć reklam.
  • Odpowiedz
@Kataklizm: dlatego wszędzie mam adblocki i pochodne zainstalowane, żeby mi takie g---o nie wyskakiwało xD
i reality check jest dopiero jak zobaczę jak ktoś inny korzysta z komputera i ma miliony reklam, a już najbardziej to mnie szokowały reklamy na jutubie, bo zwyczajnie zapomniałem że oglądając głupie filmiki ze szkolnej, czy przepisy jak coś fajnego ugotować muszę tracić czas na oglądanie reklam hbo czy innego dysona xD
  • Odpowiedz
@ATAT-2 @kastrator2

nie do końca rozumiem sens tego mema.

W sensie wielkie zdziwko że firmy wolą się reklamować na legalnych, popularnych stronach z milionami wyświetleń aniżeli na pirackich z nielegalnymi plikami?

Nie, w sensie że firmy wolą inwestować w reklamę zamiast w innowacje.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: ma związek, kapitalizm w ten sposób spowalnia innowację bo zasoby i wysiłki mądrych ludzi nie idą tam gdzie mogłoby najlepiej się przysłużyć innowacji.

Zaś mem, o którym piszemy sam w sobie nie odnosi się do pirackich stron.

Zresztą posłuchaj tego video co wrzuciłem powyżej.
Akurat ono nie odnosi się bezpośrednio do kapitalizmu jako-takiego, ale czarno-na-białym pokazuje, że mamy stagnację w innowacji od
  • Odpowiedz
kapitalizm w ten sposób spowalnia innowację bo zasoby i wysiłki mądrych ludzi nie idą tam gdzie mogłoby najlepiej się przysłużyć innowacji.

@szpongiel: Ależ nie. Reklama i docieranie do nowych klientów to jeden z motorów innowacji. Bo, możesz się zdziwić, do nich potrzeba funduszy, a fundusze generują klienci. A do klientów trzeba dotrzeć/

Zaś mem, o którym piszemy sam w sobie nie odnosi się do pirackich
ATAT-2 - >kapitalizm w ten sposób spowalnia innowację bo zasoby i wysiłki mądrych lud...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz