Wpis z mikrobloga

jaka część społeczenstwa mieszkała w takich warunkach 2000 lat temu? Jaka mieszka aktualnie w takich warunkach jak na tym górnym obrazku?

@jozef-dzierzynski: akurat na obrazku chyba są łaźnie, które był dostępne dla wszystkich xD
  • Odpowiedz
jaka część społeczenstwa mieszkała w takich warunkach 2000 lat temu? J

@jozef-dzierzynski: Na Pradze w Warszawie nadal są miejsca, gdzie się sra do wspólnego sracza ale jakie to ma znaczenie wobec obrazka?
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: na mój rozum to kiedyś była taka struktura społeczeństwa że jeden pan miał 1000 niewolników, rzemieślników i mu to budowali 10-20 lat i ich stać było na to, a dzisiaj cała struktura społeczeństwa jest oparta o bardzo silne podwykonawstwo i pośrednictwo że coś co kosztuje x, zanim trafi do końcowego odbiorcy potrafi kosztować 10-100x.

I tu nawet nie trzeba 2000 lat porównywać tylko ostatnie 100lat. Most Golden Gate zbudowany
  • Odpowiedz
ależ zrozumiałem, porównanie aktualnej klasy średniej (zachodniej, u nas nie ma klasy średniej) do elity 2000 lat temu.

@jozef-dzierzynski: imo dalej nie rozumiesz, to tylko smieszny obrazek z internetu. Mozna prychnac pod nosem albo nie i scollujesz dalej, to wszystko.
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: zobacz jaka była polityka wtedy oraz ile było ludzi na ziemi a jaka jest teraz i ile jest ludzi na ziemi.
Z technicznego punktu widzenia z palcem w dupie możemy przebić wszystko wielokrotnie pod względem jakości czy trwałości, ale kasa + polityka.
  • Odpowiedz
jaka część społeczenstwa mieszkała w takich warunkach 2000 lat temu? Jaka mieszka aktualnie w takich warunkach jak na tym górnym obrazku?

@jozef-dzierzynski: ja mieszkałem w takich warunkach 2000 lat temu, and wheres your god now?
  • Odpowiedz