Wpis z mikrobloga

@EissIckedouw: Zero zaskoczenia. Pisałem tym debnilom na reddicie, że na UE5 nie da się zrobić A-lifa bo za dużo to zjada zasobów. I w połączeniu z zasobożernym UE5 to wymaga kompa nasa, a na konsolach z uwagi na słabe CPU nawet nie ruszy. To tylko minusy dostałem, że UE5 jest cudowny etc.
  • Odpowiedz
@vealen0: @EissIckedouw W zasadzie potwierdzili, że to nie A-life jest zepsute jak twierdzili na początku, że się zateguje. Tylko po prostu musieli je w---------ć bo brakowało wydajności - czyli tak jak ja i jeszcze kilka osób tutaj pisaliśmy od początku.
Wschodnia szkoła robienia gier - walenie ściemy na każdym kroku. Teraz też walą ścieme, że będa optymalizować etc. Ale bądzmy poważni, ile wydajności zyskają na optymalizacji gry na z------m
  • Odpowiedz
@Variv: w zamierzchłych growych czasach gra, na przykład konsolowy Carmageddon 1 bardzo różnił się od pecetowego Carmageddona 1. Czy Stalker 2 koniecznie musi być 1:1 względem wersji komputerowej? Dać prawdziwego A-life'a na piece, a na konsoli usprawnić A-laugha na tyle, żeby sprawiał wrażenie, że Zona żyje.
  • Odpowiedz
  • 2
@Zawadson MS się nie zgodzi na to aby wersje gry tak się różniły mechanicznie.
Kiedyś była drama, że Shadow of Mordor miał okrojony systemu nemesis na konsoli. Nikt w ms się nie odważy faworyzować PC.
  • Odpowiedz