Wpis z mikrobloga

• 4
@og_kosa: I to i to. Junior poszukiwany z doświadczeniem i znajomością technologi jak nie jeden regular.

No ale łatwiej nazwać juniorem i dać 'odpowiednią' stawkę.
  • Odpowiedz
junior to z definicji ktoś kto dopiero zaczyna pracę.

@Multipurpose_Labels: nie, ty opisujesz stażystę ( ͡º ͜ʖ͡º) ludzie przez ostatnie 4 lata odlecieli i wydaje im się że 2 lata expa to już senior. Kiedyś również było trudno zdobyć pracę w IT.
Rok przed covidem i w trakcie covidu brali każdego kto oddychał i był w stanie poweidzieć 2 zdania po angielsku, więc się utarło
  • Odpowiedz
  • 2
nie, ty opisujesz stażystę ( ͡º ͜ʖ͡º) ludzie przez ostatnie 4 lata odlecieli i wydaje im się że 2 lata expa to już senior. Kiedyś również było trudno zdobyć pracę w IT.

@IksdeHeheh: To powiedz jak zostać juniorem skoro, wg powyższej definicji, na takie mianozasługujesz jak ogarniasz API, automaty i amsz 2 lata doświadczenia ?
  • Odpowiedz
@ATAT-2: skończyć staż, popracować na komercyjnch projektach z zespołem programistów. Jak już wspomniałem, mogą to nawet nazwać Ninja Coder Rockstar albo Szczypior Junior. Stawka chyba jest adekwatna do obowiązków, imo nawet spoko.
  • Odpowiedz
  • 4
skończyć staż

@IksdeHeheh: bezpłątny jak rozumiem?

popracować na komercyjnch projektach z zespołem programistów.

@IksdeHeheh: ale czemu ktoś miałby przyjąć Ciebie do pracy przy komercyjnych projektach po stażu skoro Junior powinien mieć 2 lata doświadczenia i porządny stack technologiczny?
  • Odpowiedz
bezpłątny jak rozumiem?

@ATAT-2: rozumiem ze chętnie wyłożysz kasę na juniora którego musisz skolić? Bezpłatny staż 3 miesiące w swojej branży to jest normalna rzecz. U mnie w firmie są tylko płatne staże, ale trzeba trochę ogarniać.

Junior powinien mieć 2 lata doświadczenia

@ATAT-2: Junior mniej więcej zaczyna się od 0-3 lat, skoro poszukują juniora z 2 letnim doswiadczeniem ale adekwatną stawką to się czepiasz.
  • Odpowiedz
  • 3
ozumiem ze chętnie wyłożysz kasę na juniora którego musisz skolić?

@IksdeHeheh: w pewnych aspektach - jak najbardziej. Taki sens juniora.

jak dla mnie stawka jest bardzo w porządku

@chaddeveloper: stawka w miarę ok, nazwa stanowiska w porównaniu do oczekiwań już nie bardzo
  • Odpowiedz
@mk321:

Jeśli liczysz staże na część etatu na studiach jako pełnoprawne lata doświadczenia to xD

kazdy tak liczy stary xD przeciez nikt sie nie bedzie frajerzyl jak moze wiecej zarabiac zamiast "byc uczciwym"
  • Odpowiedz