@og_kosa junior to z definicji ktoś kto dopiero zaczyna pracę. A tu 2 lata doświadczenia i samodzielne expy z kilku różnych specjalizacji. Jak to jest junior to połowa midów nie ma takiego multiskilla
junior to z definicji ktoś kto dopiero zaczyna pracę.
@Multipurpose_Labels: nie, ty opisujesz stażystę ( ͡º͜ʖ͡º) ludzie przez ostatnie 4 lata odlecieli i wydaje im się że 2 lata expa to już senior. Kiedyś również było trudno zdobyć pracę w IT. Rok przed covidem i w trakcie covidu brali każdego kto oddychał i był w stanie poweidzieć 2 zdania po angielsku, więc się utarło
nie, ty opisujesz stażystę ( ͡º͜ʖ͡º) ludzie przez ostatnie 4 lata odlecieli i wydaje im się że 2 lata expa to już senior. Kiedyś również było trudno zdobyć pracę w IT.
@IksdeHeheh: To powiedz jak zostać juniorem skoro, wg powyższej definicji, na takie mianozasługujesz jak ogarniasz API, automaty i amsz 2 lata doświadczenia ?
@ATAT-2: skończyć staż, popracować na komercyjnch projektach z zespołem programistów. Jak już wspomniałem, mogą to nawet nazwać Ninja Coder Rockstar albo Szczypior Junior. Stawka chyba jest adekwatna do obowiązków, imo nawet spoko.
popracować na komercyjnch projektach z zespołem programistów.
@IksdeHeheh: ale czemu ktoś miałby przyjąć Ciebie do pracy przy komercyjnych projektach po stażu skoro Junior powinien mieć 2 lata doświadczenia i porządny stack technologiczny?
@ATAT-2: rozumiem ze chętnie wyłożysz kasę na juniora którego musisz skolić? Bezpłatny staż 3 miesiące w swojej branży to jest normalna rzecz. U mnie w firmie są tylko płatne staże, ale trzeba trochę ogarniać.
Junior powinien mieć 2 lata doświadczenia
@ATAT-2: Junior mniej więcej zaczyna się od 0-3 lat, skoro poszukują juniora z 2 letnim doswiadczeniem ale adekwatną stawką to się czepiasz.
#pracbaza #pracait #programista15k #heheszki
źródło: image
PobierzNo ale łatwiej nazwać juniorem i dać 'odpowiednią' stawkę.
@Multipurpose_Labels dokładnie. Weź tu zostań juniorem w branży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Multipurpose_Labels: nie, ty opisujesz stażystę ( ͡º ͜ʖ͡º) ludzie przez ostatnie 4 lata odlecieli i wydaje im się że 2 lata expa to już senior. Kiedyś również było trudno zdobyć pracę w IT.
Rok przed covidem i w trakcie covidu brali każdego kto oddychał i był w stanie poweidzieć 2 zdania po angielsku, więc się utarło
w sumie to tylko tyle, ze nazywaja juniorem kogos kto ma 2 lata expa xd
@IksdeHeheh: To powiedz jak zostać juniorem skoro, wg powyższej definicji, na takie mianozasługujesz jak ogarniasz API, automaty i amsz 2 lata doświadczenia ?
@IksdeHeheh: bezpłątny jak rozumiem?
@IksdeHeheh: ale czemu ktoś miałby przyjąć Ciebie do pracy przy komercyjnych projektach po stażu skoro Junior powinien mieć 2 lata doświadczenia i porządny stack technologiczny?
@ATAT-2: rozumiem ze chętnie wyłożysz kasę na juniora którego musisz skolić? Bezpłatny staż 3 miesiące w swojej branży to jest normalna rzecz. U mnie w firmie są tylko płatne staże, ale trzeba trochę ogarniać.
@ATAT-2: Junior mniej więcej zaczyna się od 0-3 lat, skoro poszukują juniora z 2 letnim doswiadczeniem ale adekwatną stawką to się czepiasz.
@IksdeHeheh: w pewnych aspektach - jak najbardziej. Taki sens juniora.
@chaddeveloper: stawka w miarę ok, nazwa stanowiska w porównaniu do oczekiwań już nie bardzo
@ATAT-2
Realia, naleciałości, zasady, w Europie i w USA trochę się różnią.
Przykład:
- To tak jak w Europie na "Java developer" musi umieć Springa, Hibernate itd., a "JavaScript developer" jest zatrudniany pod
kazdy tak liczy stary xD przeciez nikt sie nie bedzie frajerzyl jak moze wiecej zarabiac zamiast "byc uczciwym"