Wpis z mikrobloga

@Jabby: Koleś stał się celem numer jeden naszego wymiaru sprawiedliwości a ledwo są wstanie go ściągnąć i to po wizycie ministra spraw zagranicznych. Gdyby sprawa nie zrobiła się medialna to by mu włos z głowy nie spadł. Myślę, że teraz każdy kto ma coś za uszami będzie uciekać do UAE.
  • Odpowiedz
Koleś stał się celem numer jeden naszego wymiaru sprawiedliwości a ledwo są wstanie go ściągnąć i to po wizycie ministra spraw zagranicznych.

@TheDziobaker: Chyba na wykopie. Poza nim pewnie mało kto pamięta na co dzień, że taka sytuacja miała miejsce. Żadnej presji czasu nie mieli na zrobienie tego, bo winę za ucieczkę ponosi poprzedni rząd. Myślę że mogli nawet to sobie trzymać na 'lepszy' czas np. po zabezpieczeniu pobytu zbrodniarza
  • Odpowiedz
Chyba na wykopie. Poza nim pewnie mało kto pamięta na co dzień

@Camaxtle: Nikt o nim nie pamięta dlatego w tej sprawie do UAE jechał szef MSZ i sam premier odniósł się do sprawy. Dokładnie tak to wygląda w każdej sprawie o której nikt nie pamięta xd
  • Odpowiedz
@TheDziobaker

Chyba na wykopie. Poza nim pewnie mało kto pamięta na co dzień

@TheDziobaker No ale kiedy to było? Wtedy to był jeszcze nośny temat. Równie dobrze by to mogli zrobić za pół roku od teraz i nikt by nie zauważył bo codzienne tematy to przykrywają skutecznie. Najwyżej z 2-3 wykopy na główną by trafiły i tyle. To że temat sobie gdzieś w tle leci wśród małego grona odbiorców to
  • Odpowiedz
@TheDziobaker @Camaxtle myślę że wykop bardzo mocno się przyczynił do tego to że coś ma 2000 plusów nie znaczy że tylko tyle osób przeczytało. Poczyta pantoflowa jest modna i każdy przy herbacie coś sobie wspomni. Więc uważam że jak ściągną Sebe do Polski można otwierać szampana na wykopie lub zrobić jakąś ciekawą akcje. Zrzutkę na jakiś fajny cel abby uczcić, cel nie musi być drogi ale szczytny.
  • Odpowiedz
Koleś stał się celem numer jeden naszego wymiaru sprawiedliwości a ledwo są wstanie go ściągnąć i to po wizycie ministra spraw zagranicznych. Gdyby sprawa nie zrobiła się medialna to by mu włos z głowy nie spadł. Myślę, że teraz każdy kto ma coś za uszami będzie uciekać do UAE

@TheDziobaker: Ale to nie jest kwestia naszego wymiaru sprawiedliwości, bo jego jurysdykcja się kończy tam, gdzie się kończy granica naszego państwa.
  • Odpowiedz
@TheDziobaker: ale przecież tak się dzieje i to od dawna. Siedzi tam masa przestępców, dużo bardziej hardkorowych niż Majtczak i to z czterech świata stron. A przede wszystkim dużo bogatszych, przy których Majtczak to biedak, któremu kończą się powoli pieniążki na pobyt, więc kopa w dupę do Polski zaraz dostanie od szejków
  • Odpowiedz
teraz każdy kto ma coś za uszami będzie uciekać do UAE.

@TheDziobaker: wszyscy którzy nie dostaną azylu od Orbana tam s---------a od dawna, a i sama ekstradycja jest w ogóle mozlicha od niedawna
  • Odpowiedz