Wpis z mikrobloga

pytanie do specjalistow z #budowlanka
jakie obecnie ceny są za zrobienie gładzi w domku jednorodzinnym? (gładź na tynki cementowo wapienne) Szpachlowanie x2, gruntowanie x2,
,szlifowanie pod malowanie. U mnie rozstrzał jest dość duży w cenach i biorą od 30-45zł z metra. Domek wychodzi ok 400m2 na sciany i sufity łącznie. oczywiście ceny bez materiału. I ogołnie czy na zimę warto to robić nie mając ogrzewania jeszcze w domu? Bo zdania fachowców są podzielone :)
#budowadomu #remontujzwykopem #remont
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@torian15: Nawet i za 60zł widziałem.

I ogołnie czy na zimę warto to robić nie mając ogrzewania jeszcze w domu? Bo zdania fachowców są podzielone :)

Moje wiaderko gładzi do zadań specjalnych (czyli jak dzieci coś o--------ą) mówi o temp. stosowania 5-25C. Więc w zimie, w nieogrzewanym domu raczej słabo. Producent zwykle wie, co mówi.
  • Odpowiedz
@torian15: Zastanów się czy samemu nie chcesz tego ogarnąć. Zrób sobie jedną ścianę na próbę i zobaczysz. Samemu wychodzi około 6 zł/m2 za materiał. Ja cały dom tj. 430 m2 ścian + 180 m2 sufitu wygładziłem za 4500 zł z narzędziami, a po pracy sprzedałem żyrafę i odzyskałem 700 zł, czyli wyszło 3800 i zostało mi jeszcze kilka narzędzi czyli wyszło 6,22 zł/m2 na gotowej gładzi Atlas GTA. Jak nie
  • Odpowiedz
  • 0
@ProgramistaNaBudowie: ile roboczogodzin to robiles? aktualnei mam najnizsza cene 25zl/metr2 za robocizne, sam bym to ogarnal ale na pewno sporo czasu to poswieci i musialbym przeliczyc czy robic po godzinach czy brac bezp urlop :)
  • Odpowiedz
@torian15: Dokładnie to nie pamiętam, ale jakoś ze dwa tygodnie sufity i ze 3 tygodnie ściany. Robiłem to po godzinach, zazwyczaj w tygodniu po 4 godziny dziennie, a w weekend po 8 godzin dziennie i też robiłem pierwszy raz w życiu i wyszło elegancko. Nie wziąłem ani jednego dnia wolnego żeby budować dom, a zbudowałem, więc może też nie potrzebujesz urlopu brać tylko zarezerwować więcej popołudni po pracy :) 10
  • Odpowiedz
  • 0
@ProgramistaNaBudowie: niestety nie kazdy ma opcje zeby po pracy 4h jeszcze dymac na budowie:) ale przeliczając to na godziny pracy to w zaleznosci ile zarabiamy czesto lepiej wychodzi zrobic samemu nawet kosztem bezplatnego urlopu :)
  • Odpowiedz
@torian15: jak załatwiałem podwykonawców na budowę (do pracy rok temu) to było od 28 do 35 złotych. U siebie robiłem sam to koszt gotowej gładzi greinplast, żyrafa z Lidla, szpachelki itp miałem swoje.
  • Odpowiedz