Aktywne Wpisy

RyanWolf +156
#swiatwedlugkiepskich Mariola z deka rozbyła się w biedrach...

źródło: image
Pobierz
enron +272
36 356,95 - 10,13 - 1,38 - 42,20 = 36 303,24
Siedem lat temu po raz pierwszy postanowiłem się zmierzyć z królewskim dystansem. Nie byłem specjalnie przygotowany, nie miałem pomysłu jak to przebiec i poległem - zaliczywszy czas ponad 4h21m. I tak byłem z siebie dumny, bo mimo myśli by poddać się już na półmetku - domęczyłem pełny dystans.
Dwa lata temu byłem już przygotowany, wytrenowany - ale upał, jaki zastał mnie na starcie
Siedem lat temu po raz pierwszy postanowiłem się zmierzyć z królewskim dystansem. Nie byłem specjalnie przygotowany, nie miałem pomysłu jak to przebiec i poległem - zaliczywszy czas ponad 4h21m. I tak byłem z siebie dumny, bo mimo myśli by poddać się już na półmetku - domęczyłem pełny dystans.
Dwa lata temu byłem już przygotowany, wytrenowany - ale upał, jaki zastał mnie na starcie

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
źródło: uspij
PobierzZobacz czy po wpisaniu w terminalu:
sudo systemctl suspend
Jak laptop uśnie, to znaczy że DE płata figla.
Jak nie uśnie, to można zobaczyć na co kernel kaprysi (
dmesg
). Kwestia czy wtedy pomoże rozruch kernel "oczko starszy" w bootloaderze czy coś się namieszało z systemd.Ustawiałeś może jakieś dodatkowe flagi do kernela lub instalowałeś jakieś prgoramy do zarządzania energią w lapku?
Ogólnie nie chce mi się rozposywać ale debug powinien wyglądać tak, że najpierw szukasz problemu od strony systemu, a dopiero potem od strony gui. Innymi słowy sprawdzasz z poziomu roota z konsoli czy możesz uśpić lapka, ew szukasz dalej
@sirpingus: Nie działa. Działą tylko z sudo systemctl suspend -i
@Kryspin013 Nie isntalowałem nic po za aktualkami z menadżera aktualizacji. Działa mi uśpienie po wpisaniu sudo systemctl suspend -i
@Kollo: może mint w aktualizacji skopał polkit. Z ciekawości robiłeś reboot?
źródło: Zrzut ekranu z 2024-11-29 15-52-27
Pobierzźródło: Zrzut ekranu z 2024-11-29 15-52-43
Pobierz@wojciet: co ty pieprzysz? xD
systemctl status halt.target
systemctl status poweroff.target
systemctl status reboot.target
systemctl status