@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen: Lepsza jakość obrazu to zasługa słońca. Pewnie się znają z Krzywodziobkiem, bo siadają na tym samym drzewie, ale nie wiem czy to kolega ( ͡°ᴥ͡°)
@Shigan: Jakość jest dobra tylko w słoneczną pogodę, jak jest ponuro i deszczowo to okropnie nagrywa, ale do amatorskiego podglądania ptaków się nadaje. I zgadza się, zapraszam na tag #krzywodziobek ( ͡°ᴥ͡°)
@Shigan: Wiem, to staroć xD Nie mam pojęcia jakie megazoomy są teraz w sprzedaży, może jakaś nowsza wersja np. HX400? Ma większy zoom, ale to i tak aparat sprzed 10 lat, to nie wiem czy jeszcze go produkują. Ogólnie te duże zoomy to nie są zbyt dobre aparaty. Niby robią wrażenie, że można fotografować na długich ogniskowych z dość kompaktową długością obiektywu, ale przy tak małej matrycy jakość nie powala,
@Lenalee: Tak tylko zerknąłem na oferty. Na razie nie kupuję, ale gdybym kiedyś się zdecydował, to Twój model mógłby być dla mnie dobrym punktem odniesienia.
Jeśli chodzi o prawdziwego zooma, to mam jedynie kompaktowy aparat cyfrowy. Pamiętam sytuację sprzed kilku lat, kiedy podczas spaceru nad rzeką zauważyłem na przeciwległym brzegu, jakieś 300 metrów ode mnie, siedzącego człowieka. Wyciągnąłem wtedy z ciekawości aparat, ustawiłem maksymalne przybliżenie i, ku mojemu lekkiego zaskoczeniu,
#ptaszkowpis
Tak swoją drogą, czy to nie Ty wrzucałaś jakiś czas temu filmiki z Krzywodziobkiem, czy jak on się tam nazywał?
I zgadza się, zapraszam na tag #krzywodziobek ( ͡° ᴥ ͡°)
Ogólnie te duże zoomy to nie są zbyt dobre aparaty. Niby robią wrażenie, że można fotografować na długich ogniskowych z dość kompaktową długością obiektywu, ale przy tak małej matrycy jakość nie powala,
Jeśli chodzi o prawdziwego zooma, to mam jedynie kompaktowy aparat cyfrowy. Pamiętam sytuację sprzed kilku lat, kiedy podczas spaceru nad rzeką zauważyłem na przeciwległym brzegu, jakieś 300 metrów ode mnie, siedzącego człowieka. Wyciągnąłem wtedy z ciekawości aparat, ustawiłem maksymalne przybliżenie i, ku mojemu lekkiego zaskoczeniu,