Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #bitcoin

Chcę zdjąć krypto z binance na coldwallet.
Opłata za transakcje na chainie DOGE = 4 Doge, czyli jakies 1,6 $
Oplata za transakcje na chainie BTC = 0,00011 ~ 10,5$

Czy takie wartosci sa normalne, czy binance pobiera jakies prowizje przy transferze ?
Co zrobic, zeby zredukowac koszty ?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WolvvloW: troche wiecej, ale nie podoba mi się, że transakcja kosztuje mnie 10$ - przelewy miały być szybko na cały świat i też tanio - a dwa próbuje zrozumieć zasady działania.

Z tego co rozumiem jedna transakcja to około 250 batów? opłata za bajt nie jest stała i zależy od natężenia w sieci.
W mempool się opłata się zmienia, a to 4 a to 6 sats/vB, a binance ciągle pokazuje
  • Odpowiedz
@Domi_fuerDeutschland jak masz konto na innej giełdzie z której są tańsze wypłaty to możesz przesłać BTC na giełdę X po sieci Y i wtedy z giełdy X po sieci BTC na swój portfel. Niestety binance sporo bierze za wypłatę BTC na swój portfel.
  • Odpowiedz
@Domi_fuerDeutschland: stary, niestety nie ma nic za darmo, biznes to taka jedna wielka stonoga, każdy każdego podgryza. Mi ostatnio z bitomatu jak nigdy pobrało aż 7% = czyli 300zł, i też byłem niemile zaskoczony. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@emjot86: w binance jest mozliwosc btc po eth erc20 - czy jakos tak.
Czy ledger obsluguje ten protokol ?
Kiedys wyslalem eth po jakiejs innej sieci bo taniej i transakcja zaginela w drodze :) na szczescie jakis drobny ulamek na probe wysalem.

@freddd no nie ma nic za darmo, ale chcialem sie upewnic czy mozna zejsc z tych kosztow, np. zmieniajac priorytet dla transakcji ( tej opcji w binance
  • Odpowiedz
@Domi_fuerDeutschland: nie wiem czy obsluguje ale ledgera mozesz bezpiecznie polaczyc z zewnetrznym portfelem - najlepiej rabby, wtedy wszystko bedzie dzialac. Ale btc po sieci eth to nie prawdziwy btc tylko stokenizowany takze jak chcesz 100% bezpieczeństwa to lepiej trzymac sie samego btc. Ewentualnie wpierw nauczyc się uzywac eth :) bo dziala trochę inaczej niz btc.
  • Odpowiedz