Wpis z mikrobloga

@Stabilizator:

No... czyli jak już w main-streamie podają, że straty są praktycznie 1 do 1...... a przecież w rosyjskich statystykach uwzględniani są więźniowie utylizowani pod Bachmutem i zdrajcy z DRL i ŁRL ¯\(ツ)/¯

I faktem też jest, że w 2022 r. i do połowy 2023 r. Ukraińcy te statystyki FAKTYCZNIE MIELI DLA SIEBIE
  • Odpowiedz
@Thorrand: Ostatnio brytyjski wywiad potwierdził ze w ciągu ostatnich paru miesięcy rosjanie stracili 120k żołnierzy - zabitych i rannych.
Przy stosunku zabitych do rannych u rosjan na poziomie ok 1:4 będzie to ok. 30k zabitych rosjan tylko w ostatnim czasie. A na kierunku pokrowskim problemem nie są straty jakie rosja generuje Ukrainie, a głównie z powodu niedoboru żołnierzy wśród Ukraińców spowodowanych między innymi późną mobilizacją.
  • Odpowiedz
@BialyOrzeI:

Co?

Przecież ponoć rosyjska medycyna pola walki nie istnieje. Jeśli Rosjanie mają (PONOĆ) 120 tys. trupów (i na każdego trupa przypada RAZY 4 RANNYCH) to rachunek jest prosty = 500/600
  • Odpowiedz
@Stabilizator: Z tym brytyjskim wywiadem to rzeczywiście gafa z mojej strony, pomieszały mi się pojęcia. Brytyjski wywiad to w październiku ujawnił, że ogólne straty rosjan przekroczyły 600k zabitych i rannych. Co ciekawe były to liczby niewiele mniejsze od ówcześnie deklarowanych strat wśród rosjan przez Ukraińców. Potwierdził również, że wrześniowe straty rosji były rekordowe: https://wiadomosci.onet.pl/swiat/brytyjski-wywiad-zdobywajac-wuhledar-rosjanie-poniesli-rekordowe-straty/69h333d i wynosiło ok. 1274 na dzień, co również pokrywa się ze stratami deklarowanymi przez Ukraińców w
  • Odpowiedz
@Stabilizator:

cytowany tekst

A co negujesz, że rosjanie popełniają zbrodnie wojenne na Ukraińcach na terenach okupowanych? Polecam posłuchać, co tam o swoich przygodach mówi taki Milczakow.
  • Odpowiedz
straty ukrainy to 60-100 tys. zabitych i około 400 tys. zostało rannych i nie jest w stanie dalej służyć w wojsku

@Stabilizator: ale tam jeszcze dodają "co najmniej"

jeżeli ich co najmniej 60 to może być 100,
no to co najmniej 100 to równie dobrze może
  • Odpowiedz
  • 0
A co negujesz, że rosjanie popełniają zbrodnie wojenne na Ukraińcach na terenach okupowanych? Polecam posłuchać, co tam o swoich przygodach mówi taki Milczako

@Kieranz: nie popełniaj kolejnej gafy prosze cie i ja nic nie neguje że rosjanie nie popełniają zbrodni
  • Odpowiedz