Wpis z mikrobloga

Witam górskie świry, mam pytanie o buty na lodowce. Planuję w przyszłym roku ruszyć na alpejskie trzy tysięczniki. Na pewno łatwe technicznie. Będę potrzebować buty do raków - celuję w półautomaty. Czy według Was Garmont Ascent GTX link będą odpowiednie? Przeczytałem recenzję i podobno są dość cienkie. Będę chodził tylko w okresie czerwiec-wrzesień. Pytam konkretnie o niego bo mogę je dostać w bardzo fajnej cenie.
#gory #lodowce #trekking #alpy #turystykagorska #wspinaczka (nie obraźcie się za tagi)
flookir - Witam górskie świry, mam pytanie o buty na lodowce. Planuję w przyszłym rok...

źródło: garmont-trekkingi-ascent-gtx-gore-tex-002738-zolty-0000303351366

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@flookir: Moim zdaniem wszystkie te buty w miarę markowe się nadadzą. Przede wszystkim przymierz, bo muszą idealnie pasować na stopę z odrobiną miejsca przed palcami. Takie trepy się słabo rozbijają to jak coś będzie niedopasowane do stopy to obetrze okrutnie.
Ja mam La Sportivy Crow - polecam, chociaż są raczej chłodne. Znajomi, z tych co pamiętam, mają Scarpy Mont Blanc, Mammut Kento, czy nawet Simond Alpinizm. Wszyscy zadowoleni.
  • Odpowiedz