Aktywne Wpisy

vieniasn +12
jaka jest wasza ulubiona gra wideo? (oprócz tfu gothica dziadki)

PierdekAlonso +62
Nigdy w życiu nie używałem petard, ale w tym roku na sylwestra nakupie ze 100 achtungów i bede przez cały dzień puszczał na pohybel kundlom i ich właścicielom (。◕‿‿◕。) Dość dyktatury psiarzy w tym kraju
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
źródło: image
Pobierz

@conamirko: typie nowy projekt i konfiguracje robi sie raz na kilka lat i tak, jest to w---------e i wbrew pozorom upierdliwe. Ja kiedyś miałem jako taska skonfigurować jacoco to myślałem że p-------a dostane, 3 dni yebania się z mavenem, kiepska dokumentacja, na stacku szczątkowe dane, AI jeszcze nie było
wzieliśmy gradle i zaczęło działać od
@nad__czlowiek: to chyba nie rozmawiamy o takiej samej skali xD u nas pracują tysiące ludzi, mamy architekturę mikroserwisowa - taki projekt to jest codzienność
@enten: napisz tak do mojego szefa to go może przekonasz (raczej nie)
@conamirko: to chyba nie wiecie co to mirkoserwis xD
Mikroserwis to ma być rozproszony monolit a nie serwis z 10 klasami na krzyć gdzie 90% zasobów CPU/RAM się marnuje na EC2 i AWS i lecą
Ale z twojej strony, też musisz dostosować oczekiwania. Człowiek z takimi technologiami, żeby zgodził się pracować u Janusza, musi dostać przynajmniej 30k. Taki mamy rynek.
nie musze mówić o tym kandydatom, bo to wciąż jest kilka godzin wyjętych z życia tylko dlatego, że BYĆ MOŻE jakaś firma do której aplikuje będzie tego używać. Nie zrozumiałeś widze o co mi chodziło. Jeśli będzie potrzeba to się tego nauczę, jeżeli mam się czegoś uczyć bo BYĆ MOŻE tego użyje to wolę iść na basen.
@conamirko: To podaj do niego kontakt. Akurat szefa wierzę, że łatwiej byłoby przekonać niż zatrudnionego menago na UoP. Dlaczego?
Bo szef liczy pieniądze i realne ryzyka (a tu firma nic nie ryzykuje a może dużo zaoszczędzić).
Menago natomiast musi trzymać się firmowych konwenansów, wytycznych i excela a ten nakazuje mu robić trudne rekrutacje i szukać człowieka
A tak serio to wiem jak jest, w takich firmach pracowałem i dawno temu doszedłem do wniosku że trzeba uciekać bo potem jest lipa
@Mirste: powtórzę to jeszcze raz: jesteśmy ogromnym korpo, senior ma te 25k gwarantowane, z bonusami pewnie 30k się z tego zrobi
@Mirste: to polecam poczytać o różnicach i co jest bardziej popularne xD
@enten: mój szef gra w golfa w Seattle i ja go w życiu na oczy nie widziałem. Nazwy firmy nie podam, myślałem że to oczywiste
To sobie szukajcie i narzekajcie