r.....a

czy technologia CRT ma jakieś alternatywy

• tak, mam crt 20.0% (9)
  • nie, mam crt 44.4% (20)
  • nie znam się 20.0% (9)
  • nie wiem co to crt 15.6% (7)

45 głosów

0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Teuvo
czy technologia CRT ma jakieś alternatywy

@rok_linuksa:
6
Zwanek
@rok_linuksa: @rok_linuksa: Kliknąłem "Nie, mam CRT", ale chciałem "Tak, mam CRT".
Dłuższy czas temu bawiłem się shaderami w Retroarchu na Xboxie i jak telewizor ma matrycę OLED (dobre czernie), HDR (dobra jasność) i 4K (dobre skalowanie), to naprawdę dobre efekty można uzyskać, do tego stopnia że z bardzo bliska będziesz widział pojedyncze piksele emulowanego "CRTeka"". Jedynie znaleźć sobie jeszcze dźwięk piszczących cewek i puścić z telefonu położonego pod
3
K.....3
K.....3
@rok_linuksa: oled 120 Hz z retrotinkiem 4k może dawać lepsze rezultaty. Też ludzie nie pamiętają, że te nowsze i lepsze CRT cierpią na te same problemy co LCD tzn input lag.
1
r.....a
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
inrzynier
@rok_linuksa: mister fpga + dobry oled i jest gites. nie ma co się p-------ć z crt w dzisiejszych czasach, wolę ostre jak żyleta idealnie kwadratowe piksele.
1
r.....a
@Teuvo: windows xp diamondtron or it didnt happen
1
Zwanek
@rok_linuksa: Jeszcze film z innym shaderem podrzucę
0
Zwanek
@rok_linuksa: Uwierz że w praktyce naprawdę spoko było. Na tym grałem bo ogólnie przyjemnie wyglądał. Bardziej wierny filtr masz np. na filmie.
0
r.....a
0
r.....a
0
r.....a
0
r.....a
0
Zwanek
@rok_linuksa: Mam dwa TV CRT xD
Ale jak tak teraz czytam twoje odpowiedzi, to widzę że jesteś chyba trollem, więc nie wiem po co się tu angażuję ¯\_(ツ)_/¯
0