Aktywne Wpisy

Wygryw_z_wyboru +41
Po ponad 3 latach oczekiwania dostałem w końcu telefon z Kruka. Zdziwiłem się bo chodziło o model który zamówiłem niedawno (kwiecień 2025), Oyster Perpetual 36. Podobno to była druga sztuka w tym rozmiarze którą otrzymał salon przez te 11 miesięcy. W rozmiarze 41 nie dostali do tej pory ani jednego.
Czekam jeszcze na DJ 36 (listopad 2023) i GMT GRNR (kwiecień 2024).
Myślałem już że trafiłem do nich na czarna listę bo 3 lata
Czekam jeszcze na DJ 36 (listopad 2023) i GMT GRNR (kwiecień 2024).
Myślałem już że trafiłem do nich na czarna listę bo 3 lata
źródło: 1000202769
Pobierz
miodeksmrodek +236
Niecałe 5 lat i dokonałem tego - #kredythipoteczny spłacony ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ.
Teraz mozna przewalać pinionżki na #gielda ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jaram sie jak pochodnia, pijta ze mną kompot
#chwalesie #programista15k
Teraz mozna przewalać pinionżki na #gielda ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jaram sie jak pochodnia, pijta ze mną kompot
#chwalesie #programista15k
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-06 o 11.15.54
Pobierz

źródło: IMG_0065
PobierzOd kilku lat zmieniły się wytyczne i podczas resustycacji w ogóle nie robi się usta-usta. Samo uciskanie klatki.
a to okazało się, że wdechy w żaden sposób nie pomagają poszkodowanemu więc są zbędne? Bo jak nie, to nadal się robi wdechy.
@deryt: a to nie jest tak, że po prostu nie są wymagane jak ktoś się brzydzi, a nie że nie robi się w ogóle? Może bredzę, ale tak było na pewno, nie wiem jak teraz.
No chyba, że ktoś lubi lizać się z żyrafami ¯\(ツ)/¯
pzdr
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Robienie wdechów JEST JAK NAJBARDZIEJ WSKAZANE. Wykonując tylko masaż serca rozprowadzamy tlen, który jest już w krwiobiegu. Natomiast UMIEJĘTNE wykonywanie wdechów dostarcza jeszcze tlen do organizmu poszkodowanego, co pozwala wydłużyć czas utrzymania organów (a przede wszystkim mózgu) dotlenionych aż do przyjazdu karetki.
Umiejętne wykonywanie wdechów nie wygląda tak jak na filmach gdzie chłop bierze ogromny haust powietrza i pompuje płuca rannego dwudziestosekundowym wydechem.