Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi jak to jest że w każdej pracy jest ból d--y dać więcej niż 5-10proc podwyzki ( gdzie przy zarobkach 10k brutto wychodzi jakieś 600-700 netto podwyżki czyli g---o )

Kumpel po 2 latach dostał 600zl
A następny po 4 latach 400zl

Przecież to nie ma co się dziwić że ludzie zmieniają pracę po max roku ( gdzie rok tylko po to żeby nie wyglądało c-----o w CV)

U mnie to samo. Często kwota netto w nowej formie jest wyższa niż brutto w poprzednien

#pracbaza #pracait #programowanie #programista15k #elektronika #studbaza #korposwiat
elozapiekanka - Wytłumaczcie mi jak to jest że w każdej pracy jest ból d--y dać więce...

źródło: chce-pan-podwyzke-nie-mozemy-panu-dac-bo-inni-tez-by-chcieli-jak-nie-dacie-to-powiem-ze-dostalem

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dodam że nawet
przy zmianie stanowiska czy umowy
dorzucenie kursów certyfikatów szkoleń studiów
brak L4 spóźniania się
nagdozin
Śrubowania norm
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: Miałem kiedyś swoją działalność jednoosobową, to zrozumiałem od razu to, o co pytasz: mianowicie ciężko się zarabia i nawet te 5-10% robi różnicę. A ty te 5-10% traktujesz jak jeden plasterek szynki wte czy wewte.
  • Odpowiedz
@lentilek: Czytałem pobieżnie książki do zarządzania, to był taki motyw, że opłacalny pracownik to taki, który przynosi do firmy przynajmniej 10-krotność swojego kosztu. Czyli jak jakiś pracownik IT zarabia 150k$ rocznie, to musi przynosić do firmy przynajmniej 1.5M$ rocznie. Jeden taki pracownik. A jeśli jest ich więcej? Więc nawet dla zagranicznych korpo 5-10% kosztu to dużo.
  • Odpowiedz

@elozapiekanka: patrz na to tak, że siedział 4 lata bez podwyżki choć miał szansę na zmianę pracy na lepszą. Skoro tego nie robił to firma nie musi dawać podwyżek
  • Odpowiedz
Wytłumaczcie mi jak to jest że w każdej pracy jest ból d--y dać więcej niż 5-10proc podwyzki ( gdzie przy zarobkach 10k brutto wychodzi jakieś 600-700 netto podwyżki czyli g---o )

Kumpel po 2 latach dostał 600zl

@elozapiekanka: jeżeli byś miał 50 programistów po 20k i wydajesz milion miesięcznie na pensje to wolisz po rocznych podwyżkach wydawać na pensje 1.2kk czy 1.05kk i mieć
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: U mnie w firmie jest nacisk, żeby pilnować budżetów, bokiem p------------e są tysiące euro i machają na to ręką, a szarakowi podwyżki 300zł nie dadzą. S--------m stąd od nowego roku, tak jak mówisz, rok stażu i wypad, byleby w CV fajnie wyglądało.
  • Odpowiedz