Wpis z mikrobloga

@soul: a nie wiem w życiu się tym nie interesowałem xD ale paliłem pare pociągnięc takiego "grubego cygara z tesco" i nie wyobrażam sobie tego wypalić całego. ja w ogóle nie wyobrażam sobie palić cygara i jaki w tym jest sens, skoro palisz 10 lat to weź mi to wytłumacz. palenie papierosów rozumiem, zaciągasz się tym dymem i go wąchasz jakby, czujesz ten dym. z tego co słyszałem palenie cygara
  • Odpowiedz
  • 1
@stary_grat Palenie cygara to coś innego niż palenie papierosa, ja palę rzadko najczęściej w weekend, jak jest ładna pogoda. Biorę książkę, browara, słuchawki i dobrą muzykę, cygaro i mam godzinę, dwie dla siebie, bo tyle zajmuje wypalenie dużego cygara. Cygara smakują różnie, ich smak się zmienia, inaczej smakuje na początku palenia inaczej pod koniec. Dla początkujących faktycznie nie polecam tych grubych i długich bo po wypaleniu takiego może być nieprzyjemnie :)
  • Odpowiedz
@stary_grat: cygara pali się tylko na raz
jeżeli Ci zgaśnie i odpalisz po paru minutach to jeszcze jako tako smakuje, ale zostawiając na następny dzień to będzie smakowało jak kapeć
i na tym właśnie polega główna różnica między papierosami a cygarem - nie chodzi o samą nikotynę a o rytuał, smaki, całą otoczkę i czas
smaki czujesz kubkami smakowymi + zapach w nozdrzach, nie potrzebujesz do tego wciągać dymu do
  • Odpowiedz