Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: znam ludzi na UOP których tak w----------i. Odprawa? Xddddd chyba żyjesz w matrixie, w it nikt nie płaci żadnych odpraw bo nie ma zwolnień grupowych zgodnie z prawem.

Poza tym ludziom na b2b kontraktornie normalnie płacą za grzanie ławy
  • Odpowiedz
bo nie ma zwolnień grupowych zgodnie z prawem.

@TurboDynamo: przecież odprawę też masz przy zwykłym zwolneniu, możesz nie manipulować?

Czy odprawa przysługuje przy zwolnieniu indywidualnym? Tak, pod warunkiem, że przyczyna rozwiązania stosunku pracy niedotycząca pracownika musi stanowić wyłączny powód uzasadniający wypowiedzenie stosunku pracy lub jego rozwiązanie na mocy porozumienia stron.17
  • Odpowiedz
@TurboDynamo

> przecież odprawę też masz przy zwykłym zwolneniu, możesz nie manipulować?

@nad__czlowiek: xddd widać już czemu piszesz te bzdury - po prostu nigdy jeszcze nie pracowałeś

Ja pracuje już ponad 10 lat i każde korpo które zwalniało płaciło odprawy, bo zgodnie z prawem musieli. A co do b2b i zwolnienia z dnia na dzień. No cóż, nie ma tak dobrze, że zarabiasz 50% więcej niż na UoP i
  • Odpowiedz
@kuite22: Na UOP to by dostali jak człowiek wypowiedzenie + odprawę, ewentualnie postojowe, a klepaczy na B2B wyrzuca się jak śmieci

@BlackpillMonster: skoro tak mówisz :)

Ale uwaga - to jak jesteście traktowani to nie kwestia umowy, ale po co ja to pisze xd
  • Odpowiedz
Ale uwaga - to jak jesteście traktowani to nie kwestia umowy, ale po co ja to pisze xd

@kuite22: to nie jest kwestia umowy bo możesz mieć super umowę ale fakty są takie - jesteś zwykłym CRUDiarzem czyli wpisem w excelu to czemu mamy traktować cię jak człowieka? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°
nad__czlowiek - >Ale uwaga - to jak jesteście traktowani to nie kwestia umowy, ale po...

źródło: JAVA

Pobierz
  • Odpowiedz
nie widziałem nigdy żeby ktoś płacił odprawy a

@TurboDynamo: to wtedy idziesz do sądu pracy, dostajesz wyrok sądu i komornik ściąga razem z odsetkami.

Edit: jedynymi opcjami żeby się z tego wykręcić to chyba jeśli podpiszą rozwiązanie za porozumieniem stron, albo dyscyplinarkę. Ale dyscyplinarkę ciężko obronić w sądzie pracy jeśli nie ma twardych podstaw.
szasznik - > nie widziałem nigdy żeby ktoś płacił odprawy a

@TurboDynamo: to wtedy i...

źródło: 1000048053

Pobierz
  • Odpowiedz
ewentualnie postojowe

@BlackpillMonster: ktoś kiedyś wypłacił komuś postojowe za zamknięcie firmy przed świętami? Wszystkie januszexy każą brać urlop, a jak tylko zająkniesz się, że nie będziesz brał to współpracownicy zaczną ci p-------ć, że niepotrzebnie aferę robisz, a w ogóle to oni chcą wolne to ty też możesz chcieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz