Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +682
źródło: 1000063425
Pobierz
CheekiBreekiBandito +182
źródło: temp_file3828091634160998515
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000063425
Pobierz
źródło: temp_file3828091634160998515
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Podobnie jest ze ślubem i rozwodami. Jak weźmiesz ślub kościelny, a potem się rozwiedziesz i weźmiesz inną kobietę, a potem umrzesz, to nara, do piekła na wieki.
1. Tylko Bóg nas może sądzić i nie wiadomo, co jest brane i w jaki sposób pod uwagę w sądzie. W dupie mam przypuszczenia, że jakiś jegomość jest w Niebie, bo zostały udokumentowane jakieś cuda. Nie chcę siedzieć w Jego głowie.
2. Wydaje mi się, że Bóg nie powinien mieć problemu z tym, że ludzie
Niezwykle mnie takie stwierdzenia bawią, powinieneś napisać "Chciałbym, żeby Bóg był taki...".
Są
@chris88: No to nie jest prawda, bo wiele par biblijnych choćby ze względów formalnych (nie było świątyni lub kapłana) nie było małzeństwem, a to dosłownie przodkowie Jezusa.
@arekrob: gdzie tak jest napisane? Na pewno nie w Biblii i w katechizmie KK. Może pomyliłeś z Islamem.
Małżeństwa były od początku Izraela, zmieniała się jedynie forma ich zawierania. Poza tym dopiero Jezus powiedział, że małżeństwo jest nierozerwalne.
1 Kor 7, 10-11
"Tym zaś, którzy trwają w małżeństwie, nakazuję nie ja, lecz Pan: Żona niech nie odchodzi od swego męża; jeśli zaś odeszłaby, niech pozostanie samotna
Rdz 2:24: "²⁴ Dlatego opuści mężczyzna swojego ojca i swoją matkę i połączy się ze swoją żoną, i będą jednym ciałem."
Jak odwieść od kogoś, kto jest nieskończoną miłością? Bóg nie ma upodobania w gniewie, ale w miłosierdziu.
Szatan kłamie, że Bóg jest tyranem - choć tak nie jest. Obraz Boga, który opisałeś, jest fałszywy - to nie twoja wina, okłamano cię.
Bóg kocha ludzi i doskonale nas rozumie. Gdyby chciał dla nas celibatu, to nie błogosławiłby
@NieDlaWykopka: no ale nadal nie ma nic o piekle
Na pewno? Paweł mówi, że lepiej być bezżennym, ale jak ktoś jest mocno zakochany to może wziąć ślub i też będzie ok.