Wpis z mikrobloga

@kastrator2: też mnie to uderzyło, jakiś czas temu na głównej było ogłoszenie zaginięcie 12 letniej DZIEWCZYNKI, 165cm wzrostu a z twarzy jak 20lat. Jakiś czas temu moja 18 letnia kuzynka przeszła 'transformacje' jako 17 latka była ładną dziewczyną i widać było że była młoda, jak nauczyła się silnego makijażu i zaczęła sobie kupować jakieś specjalne ciuchy to cyk myk +8 lat z wyglądu w ciągu roku.
Nie potrafię zrozumieć czemu
  • Odpowiedz
@Uuroboros: To pewnie zależy od tego jaka celebrytka teraz na topie. Wydaje mi się, że młode dziewczyny współcześnie starają się osiągnąć ten wygląd w stylu "starsza pani, która nie może się pogodzić ze zmarszczkami", właśnie dlatego, że większość aktorek i piosenkarek to starsze panie, które nie mogą się pogodzić ze zmarszczkami xd No i shocker, którego dalej większość chłopów nie ogarnia, więc warto wspomnieć - kobiety nie przejmują się opinią
  • Odpowiedz
jak jesteś młody to chcesz wyglądać dorosło, a jak jesteś stary, to chcesz wyglądać młodo.

@G06DbT: One chcą wyglądać przede wszystkim jak dorosłe ponieważ bardzo często zwyczajnie mają z tego tytułu korzyści. Poza tym dookoła cale społeczeństwo wmawia im, że są dorosłe.
  • Odpowiedz
@kastrator2: Dobra, a później wielkie zdziwienie dlaczego mężczyźni boją się zagadywać do kobiet i myślą, że na przykład 25-28 latki sa starsze jak wyglądają, przecież laska tutaj spokojnie wygląda jakby miała +20
  • Odpowiedz
@deletenomads: Tylko, że widzisz. Tutaj indoktrynacja do rzeczy absolutnie nic nie ma, na znacznie starsze a wręcz dumne są z tego powodu wyglądać swoim dzieciom pozwalają głównie mamusie te wszystkie. Przecież to one kupują tym 14 latkom te wszystkie ciuchy, kosmetyki, płacą za fryzjerów itp
  • Odpowiedz