Wpis z mikrobloga

@kastrator2: też mnie to uderzyło, jakiś czas temu na głównej było ogłoszenie zaginięcie 12 letniej DZIEWCZYNKI, 165cm wzrostu a z twarzy jak 20lat. Jakiś czas temu moja 18 letnia kuzynka przeszła 'transformacje' jako 17 latka była ładną dziewczyną i widać było że była młoda, jak nauczyła się silnego makijażu i zaczęła sobie kupować jakieś specjalne ciuchy to cyk myk +8 lat z wyglądu w ciągu roku.
Nie potrafię zrozumieć czemu
  • Odpowiedz
@Uuroboros: To pewnie zależy od tego jaka celebrytka teraz na topie. Wydaje mi się, że młode dziewczyny współcześnie starają się osiągnąć ten wygląd w stylu "starsza pani, która nie może się pogodzić ze zmarszczkami", właśnie dlatego, że większość aktorek i piosenkarek to starsze panie, które nie mogą się pogodzić ze zmarszczkami xd No i shocker, którego dalej większość chłopów nie ogarnia, więc warto wspomnieć - kobiety nie przejmują się opinią
  • Odpowiedz
jak jesteś młody to chcesz wyglądać dorosło, a jak jesteś stary, to chcesz wyglądać młodo.

@G06DbT: One chcą wyglądać przede wszystkim jak dorosłe ponieważ bardzo często zwyczajnie mają z tego tytułu korzyści. Poza tym dookoła cale społeczeństwo wmawia im, że są dorosłe.
  • Odpowiedz
@deletenomads: Nie, one to robią ponieważ tutaj może się nimi jakiś starszy chłopak zainteresuje, tutaj może ktoś im coś sprzeda bez dowodu, tutaj może do jakiegoś klubu wejdą, tutaj będą się mogły doroślej ubierać, tutaj może będą mogły komuś loda zrobić. Najgorsze jest to, że później przyjdzie jakaś rura i powie iż to mężczyźni są źle i myślą tylko o jednym a jak facet popatrzy się jak na kobietę normalnie
  • Odpowiedz
@kastrator2: Dobra, a później wielkie zdziwienie dlaczego mężczyźni boją się zagadywać do kobiet i myślą, że na przykład 25-28 latki sa starsze jak wyglądają, przecież laska tutaj spokojnie wygląda jakby miała +20
  • Odpowiedz
@deletenomads: Tylko, że widzisz. Tutaj indoktrynacja do rzeczy absolutnie nic nie ma, na znacznie starsze a wręcz dumne są z tego powodu wyglądać swoim dzieciom pozwalają głównie mamusie te wszystkie. Przecież to one kupują tym 14 latkom te wszystkie ciuchy, kosmetyki, płacą za fryzjerów itp
  • Odpowiedz