Wpis z mikrobloga

spytaj swojego wujka czemu budował 250m2 a nie 50m2

@dzem_z_rzodkiewki: bo zakładał, że w domu będą mieszkały nawet 3 pokolenia? XD Kto teraz buduje domy dla 10-12 domowników?
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: Ja mam mały domek 50m^2 na działce 1ha. Przestrzeń do życia i zajęć przeróżnych mam na zewnątrz, w ogrodzie i budynkach gospodarczych (warsztat/garaż) a sam dom to dla mnie miejsce do jedzenia i spania. Wszystko z nim ok, ale pewnie powinienem być załamany.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: Przecież to całkiem ładne jest

Dom się buduje po to żeby mieć miejsce do życia, spytaj swojego wujka czemu budował 250m2 a nie 50m2

@dzem_z_rzodkiewki: Ale czasy się mocno zmieniły, teraz materiały nie spadają już z ciężarówki, budowlańcy nie robią za flaszkę, a ogrzewanie kopciuchem jest niemile widziane. :)
  • Odpowiedz
Co jest złego w tym domu wg ciebie?

@ArtBB: uzależnienie od samochodu i całkowity brak infrastruktury (która to nie ogranicza się do wody, prądu i internetu).
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: dom, którego cena po wykończeniu wraz z zakupem działki, może być niższa, niż cena apartamentu dwupokojowego w bloku z kartonu w Warszawie czy innym Wrocławiu. Dużo lepsza opcja niż napychanie kieszeni lichwiarskim bankom i deweloperom
  • Odpowiedz
@Morf: To dokładnie tak jak mieszkając na o rzeczach dużego miasta. A w cenie takiego domu kupisz kawalerkę w dobrej lokalizacji.
  • Odpowiedz