Wpis z mikrobloga

Podwyżka? A w życiu. Stół do ping-ponga. To jest to, czego potrzebuje pracownik - żeby mógł na niego patrzeć i myśleć, że by sobie pograł, gdyby tylko miał czas i siły xD
Aż mi się przypomniało, jak kiedyś pracowałem w kołchozie, taka typowa j------a magazynowo-produkcyjna. Mieliśmy tam siłownię xD
#bekazpracodawcow #heheszki #humorobrazkowy
GdzieJestBanan - Podwyżka? A w życiu. Stół do ping-ponga. To jest to, czego potrzebuj...

źródło: 465410298_8532265646810929_6694737144571422542_n

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GdzieJestBanan u mnie w robocie zrobili pokój z konsolą i bilardem, robota szła, ludzie sobie robili partyjki w przerwach albo żeby coś przemyśleć ale prezes się kazał zamknąć i powiedział że z tego można korzystać po godzinach xD
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: u nas zarząd podjął decyzję, że ludzie będą zaczynać w 2024 z niższego ugrupowania niż wcześniej. Retencja się nie zmieniła, wyniki się nie pogorszyły. Dobrzy pracownicy dostają przegrupowanie po paru miesiącach i są zadowoleni, że szybko podwyżkę dostali. Nie wszystko działa na chłopski rozum. Pracownik jest jak kobieta, nie słuchaj go czego chce, bo to nie zadziała.
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan to tak jak u mnie na magazynie postawili stolik do piłkarzyków i szachy na stołówce. Tyle tylko, że stołówka jest na piętrze i większość z pracowników podczas pracy na pewno tego nie użyje. Wątpię żeby ktoś kiedyś tego użył, może jak czekali na coś lub na kogoś.
Najlepsze to chyba i tak jest to, że pionki od szachów zostały z------e i chyba już miesiąc stoi sama pusta szachownica ( ͡
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: pewnie tak i również mam świadomość że HR nie ma władzy sprawczej ale prowadzenie tego działu w odklejeniu że pracownik nie chce pieniędzy nie pomaga(no pomaga im bo zawsze mogą się pochwalić na papierze jaki szajs wymyślili a premii pewnie nie zgarniają w owocach xD)
  • Odpowiedz
  • 4
@SpaceMonkey Ja ostatnią pracę rzuciłem, bo ileż można grać w ping ponga xD Grałem już po 3-4h dziennie, a te k----e zamiast mnie wywalić w kolejnej serii zwolnień i dać odprawę (na to liczyłem), to mnie jeszcze chwalili i mieli za eksperta xD
  • Odpowiedz
u nas zarząd podjął decyzję, że ludzie będą zaczynać w 2024 z niższego ugrupowania niż wcześniej. Retencja się nie zmieniła, wyniki się nie pogorszyły. Dobrzy pracownicy dostają przegrupowanie po paru miesiącach i są zadowoleni, że szybko podwyżkę dostali. Nie wszystko działa na chłopski rozum.

@sroka22: to chyba jakaś fabryka smrodu która zatrudnia głównie januszy po zawodówce, bo średnio inteligentna osoba kapnie się, że została nieprzyzwoicie wydymana takim manewrem.

Pracownik jest
  • Odpowiedz
W jednej ze znanych mi firm byl stol do pilkarzyków. Pracownicy IT chodzili na nim pograć - możw po 15 minut dziennie. Został usunięty bo demotywowalo to innych pracowników czy coś takiego

@PeeJay

Ja ostatnią pracę rzuciłem, bo ileż można grać w ping ponga xD Grałem już po 3-4h dziennie, a te k----e zamiast mnie wywalić w kolejnej serii zwolnień i dać odprawę (na to liczyłem), to mnie jeszcze chwalili i
  • Odpowiedz
@BennyLava: pensje nie były obniżane już pracującym pracownikom. Różnica też nie jest jakaś drastyczna.
Po prostu niektórym się wydaje, że ludzie wybierają pracę tylko i wyłącznie z powodu pieniędzy. Oczywiście każdy po to chodzi do pracy ale jeśli nie chcesz oferować 50% ponad stawkę rynkową (a nikt nie chce) to jest więcej czynników, które spowodują, że ludzie zostaną w pracy. Nie chodzi tu o zwabienie kogoś do pracy, a o
  • Odpowiedz
@sroka22 oczywiście, że sprawi. Co to za brednie, że 10% podwyżki nie ma wpływu na pracownika? A już w ogóle „kupisz” kogoś, jak dasz mu podwyżkę ZANIM po nią przyjdzie. Wiem, w januszkowym mózgu nie do pojęcia xD
  • Odpowiedz