Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć jakież to niby wspaniałe moce posiada ten słynny Thermomix że kosztuje 6k? XD Za 6k można kupić większość niezbędnego sprzętu do kuchni xD
Co mieli w głowie ludzie, którzy postanowili wydać 6k na garnek z wyświetlaczem?
Jeszcze ten model sprzedaży - domokrążcy zachowujący się jakby byli co najmniej nawiedzeni, jak sekta MLM xD
Śmiejecie się ze starszych ludzi, że kupują na pokazach patelnie za 5k a sami kupujecie gar z wifi za 6k XD
Beka z was.

#thermomix #gotujzwykopem #bekazpodludzi #frajerzyzmlm
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NaczelnyWoody: Jak nie chcesz wydawać 6k to masz Lidlomixa za około 2k - praktycznie to samo, tylko bez "sekty" ( ͡ ͜ʖ ͡)
Powiem tak: przydaje się głównie do wyrabiania ciasta (np. na chleb), dżemów i potraw które trzeba mieszać aby się nie przypaliły. Ma trochę funkcji ale każdy używa to do czego mu najlepiej pasuje - niektórzy pewnie chętniej korzystają np. z sous vide
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody może mi ktoś wytłumaczyć po co komuś nowe X3 za 300 tysięcy? Co mieli ludzie w głowie żeby kupić samochodzik z bajerami, podczas gdy za ten hajs mogli by kupić 10 opli astra…
Weź sobie wypożycz może theromixa, albo zaproś sprzedawcę na prezentacje - imo fajny gadżet, masa przepisów, szybko, smacznie, coś innego i ciekawego, a sam sprzęt wykonany naprawdę dobrze i z pomysłem na każdy element.
Nie masz hajsu
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody super wyrabia ciasto, dobrze miesza i ubija.

W pracy współpracowałem z dwoma uznanymi szefami kuchni którzy potem przeszli do przemysłu jako goście od wymyślania nowych dań. Oboje chcieli mieć na wyposażeniu kuchni eksperymentalnej thermomix
  • Odpowiedz
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin dokładnie. Dość fajnie się robi ciasto na pizze. Przepis mozna zmienić używając kalkulatora do pizzy (ilosc drozdzy, czas wyrastania i temperatura,w której ciasto wyrasta). Ogólnie jedzenie jest smaczne, zupy, sosy itp. Wczoraj zrobiłem rogaliki z ciasta francuskiego z kremem pistacjowym i biała czekoladą. Sztos ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody mój różowy kupił rodzicom Lidlomixa, ale że oni mało kiedy używali, to dali nam. Przez 2 lata chyba siedział i się kurzył, ale od jakichś dwóch miesięcy zacząłem się trochę nim bawić, i skubaniec jest całkiem spoko. Jakieś ciasta, chleby, zupy wychodzą spoko. Oczywiście że bez tego się da zrobić to samo, ale o ile łatwiej w--------ć składniki do garnka z wagą i połączyć nie u----------c sobie rąk. Thermomix za
  • Odpowiedz
jakież to niby wspaniałe moce posiada ten słynny Thermomix że kosztuje 6k?

@NaczelnyWoody: najlepsza to taka, że co tydzień ktoś zadaje w sumie to samo pytanie i jednocześnie sra się, że ktoś ma i chce tyle wydać ;)
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: jest bardzo uniwersalny, bez jakiegoś kombinowania można gotować krok po kroku i sam podpowiada przepisy tj. wchodzisz w bazę przepisów i tylko po tytule wybierasz czy to chcesz czy nie, a potem tylko zakupy gotowej już listy
dla mnie złoto ale jestem zbyt leniwy nawet na to, wolę zamawiać

no i wywołuje niesamowity ból d--y u niektórych, podobnie jak burger drwala, więc jest warty każdych pieniędzy
  • Odpowiedz
Ja nie rozumiem skąd wzięła się opinia, że to produkt premium dla bogatych. Jak by tak człowiek chciał kupić wszystkie urządzenia z termimixa oddzielenie to wyszła by podobna kwota.

Model sprzedaży mają strasznie tragiczny. Jak człowiek chce kupić to nie może sobie zamówić, tylko jakiegoś debila bo będzie p-------ł od rzeczy.
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: To wyznacznik statusu dla ludzi szukających walidacji i możliwości pokazania, że są minimum klasą średnią. Każdy, kto ma takie rzeczy w dupie będzie porównywał koszt i możliwości, a wtedy ten MLM nie wypada w żaden sposób korzystnie w stosunku do konkurencji.
  • Odpowiedz
Co mieli w głowie ludzie, którzy postanowili wydać 6k na garnek z wyświetlaczem?

@NaczelnyWoody: Nie wiem, ale polecam się zająć swoim życiem zamiast zesrać się na miętwo bo ktoś sobie garnek z androidem w modelu subskrypcyjnym kupił.
  • Odpowiedz