Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć jakież to niby wspaniałe moce posiada ten słynny Thermomix że kosztuje 6k? XD Za 6k można kupić większość niezbędnego sprzętu do kuchni xD
Co mieli w głowie ludzie, którzy postanowili wydać 6k na garnek z wyświetlaczem?
Jeszcze ten model sprzedaży - domokrążcy zachowujący się jakby byli co najmniej nawiedzeni, jak sekta MLM xD
Śmiejecie się ze starszych ludzi, że kupują na pokazach patelnie za 5k a sami kupujecie gar z wifi za 6k XD
Beka z was.

#thermomix #gotujzwykopem #bekazpodludzi #frajerzyzmlm
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JebawczanRysionu kilka różnych sosów z polędwicą na parze, sernik, pizze, robię świeże soki, lemoniadę. Przepisów jest bardzo dużo. Tak szczerze najfajniejsze jest to,że w dolnym garze robi się sos, wyżej mieso, nad tym ziemniaki i np fasolka szparagowa. Praktycznie wszystko bez tłuszczu więc zdrowo i mega szybko. Można w tym czasie robić inne rzeczy. W moim wypadku (praca8-18) plus własny biznes rodzina dom itd to mega ułatwia życie.
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody jak ze wszystkim w zyciu.

Możesz se kupić mi banda, zegarek za 100, 1k i 100k i z reguły najbardziej zaawansowany będzie mi band ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wszyscy zarabiają 4k netto i ta sama grupa ludzi nie kupi większości rzeczy do kuchni za 6k - bo nie są biedni. Z fartem
  • Odpowiedz
Jak człowiek chce kupić to nie może sobie zamówić, tylko jakiegoś debila bo będzie p-------ł od rzeczy.

@DamianLuna: Na pewno się da, różowa zamawiała to zwyczajnie paczka przyszła, żadnych prezentacji, żaden znajomi do tego nie przykładał ręki
  • Odpowiedz
i możliwości pokazania, że są minimum klasą średnią

@wojnr: I co myślisz, że taki zwykły użytkownik thermomixa chwali się tym na lewo i prawo albo zapraszając kogoś do domu prowadzi ich do kuchni aby pokazać gadżet kuchenny? przecież to rzecz którą ma każdy praktycznie jak samochód czy rower, są inne rzeczy którymi można poszpanować ale thermomixem? xD jeszcze jakby te 6tys zł coś znaczyło xD chyba tylko wykopków programistów 15k
  • Odpowiedz
@Vadzior:

co myślisz, że taki zwykły użytkownik thermomixa chwali się tym na lewo i prawo albo zapraszając kogoś do domu prowadzi ich do kuchni aby pokazać gadżet kuchenny?

A co myślisz, że nie? Jakbym dostał dyche za każdym razem kiedy o tym słyszę to miałbym już co najmniej wille z basenem. Jeszcze ten MLMowy model
  • Odpowiedz
@wojnr: Ja też słyszę czasem o thermomixie ale bez jakiegoś przesadnego chwalenia się, po prostu ktoś ma coś w pracy do jedzenia i ktoś pyta co to jest, jakie składniki to pada ten thermomix, tak samo się rozmawia o zimowych oponach, odkurzaczu czy frytkownicy beztłuszczowej. Sporo osób ma ten sprzęt i jak nie było okazji jak wyżej to też się nim nie chwalili ale np. jak wszedłem u nich do
  • Odpowiedz
@JebawczanRysionu Mam w domku TM, jak również KA artisan - oba urządzenia służą do innych funkcji, z obu korzystam regularnie. KA nie daje więcej mozliwosci od TM, a jakbyś chciał kupić wszystkie przystawki to byłby droższy niż TM.
KA służy mi do wyrabiania ciasta, ubijania białek, kremów. TM do miksowania, codziennego gotowania.

Wybrałam TM zamiast lidlomixa i innych zamienników z uwagi na lepszy wygląd, mniejsze gabaryty i listę przepisów.

Jak dla
  • Odpowiedz