Wpis z mikrobloga

Z ciekawości chciałem się dowiedzieć ilu z Was tu obecnych graczy kończy grę (kończy w sensie przechodzi wątek fabularny do napisów końcowych, nie chodzi o wyplatynowanke gry)? Jeśli dochodzie do momentu tu, w którym gra Was nudzi, to gracie na siłę byleby skończyć, czy odpuszczacie?
Ja osobiście zawsze starałem się doprowadzić tytuł, który zacząłem do końca, ale w natłoku ogromnej liczby gier i stosunkowo ograniczonego czasu i życia stwierdziłem, że po prostu nie ma sensu męczyć się przy czymś, co z założenia powinno dawać przyjemność
#gry #konsole #steam #steamdeck #xbox #playstation

kończycie każdą grę, którą zaczynacie, nawet na siłę?

• Tak 16.0% (312)
  • Nie 84.0% (1640)

Oddanych głosów: 1952

• 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Valkir: granie w wolnym czasie to ma być relaks a nie tępo wykonywany nawyk pod presją własnego perfekcjonizmu, potrzeby poczucia progresji czy nie wiem... Poczucia że zmarnowało się pieniądze na grę której nie dokończysz. Im szybciej sobie wrzucisz taki mindset tym lepiej
  • Odpowiedz
@Valkir ja mam i miałem wszystkie konsole, mocnego PC, gram w bardzo dużo tytułów, ale baaardzo rzadko kończę, prawie nigdy. Jestem osobą, która bardzo szybko się nudzi. Gdy odkryję większość mechanik i zrozumiem o co w grze chodzi to już rzadko mam chęć w nią dalej grać, zazwyczaj udaje mi się kończyć tytułu, które są do 15h rozgrywki, ale to naprawdę rzadkość.
  • Odpowiedz