Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kearnage @kubex_to_ja kiedyś to było wytłumaczone. Nad stadionem tego typu robią się nietypowe zawirowania powietrza i dopóki skoczek jest poza nimi to ma pełne panowanie nad lotem, ale gdy tylko w nie wpadnie to traci kontrolę i dzieją się takie cyrki.
  • Odpowiedz
@Kaczorra: dokładnie. I mogę się mylić, ale to video sprzed ok. 6-7 lat, gdzie miało być fajnie, a finalnie było więcej połamanych wśród kibiców.
  • Odpowiedz
@TopowyJanusz: podejrzewam, że zazwyczaj wszystko jest w porządku, a do tego efektu muszą zajść jakieś specjalne okoliczności w stylu odpowiedniego wiatru, ciśnienia czy wilgotności powietrza, bo nieraz widziałem nagrania z takich lądowań i dzielą się one najczęściej na dwa rodzaje: albo wszystkim się udaje, albo wszyscy się rozwalają.
  • Odpowiedz
@TopowyJanusz: @Kaczorra
Też kiedyś słyszałem że nad stadionem są nietypowe zawirowania i mają problem z utrzymaniem lotu.
Ale co zabawniejsze warunki przy pustym i pełnym stadionie są inne.
Okazywało się że nawet jak skoczkowie ogarnęli czego się spodziewać podczas prób przy pustym stadionie to gdy tylko się zapełnił całkowicie zmieniały się warunki.
  • Odpowiedz
@darandol o tym właśnie mówiłem: wcześniej przy ćwiczeniach wszystko było ok, a dopiero w momencie imprezy zaszły jakieś okoliczności, które spowodowały te problemy.
  • Odpowiedz