@luki-p: Hosting możesz mieć w dowolnej firmie. Gdyby nie dało się tego zrobić to firmy nie posiadające w swojej ofercie rejestracji domen nie miałyby klientów.
@ShpxLbh @sohost @theqkash: no pytam bo wg ich instrukcji "W pierwszej kolejności przejdź do menu Hosting, a następnie Rekordy DNS", a nie mam menu hosting. Jak skończył się hosting, którego nie używałem to wyczyścili wszystkie rekordy.
@theqkash: dzięki, miałem na tej domenie skonfigurowana pocztę na serwerze poza zenbox i jak wygasł hosting na zenbox to wyczyścili strefę DNS i nie ma możliwości ustawienia. Chciałem tylko potwierdzić że oprócz tego że drogo to jeszcze dziadostwo xd przeniosłem sobie po prostu domenę do innego dostawcy i po problemie.
@luki-p w razie czego masz takie uslugi jak freedns.42.pl gdzie możesz domenę skierować gdyby Twój rejestrator nie umiał w darmowy DNS. A w zenbox chyba właśnie nie umieją :(
#hosting
Gdyby nie dało się tego zrobić to firmy nie posiadające w swojej ofercie rejestracji domen nie miałyby klientów.
@luki-p serwery DNS to coś innego niż strefa DNS.
Serwery DNS możesz ustawić (prawie) zawsze. Strefę DNS już