Aktywne Wpisy

tommmekk +612
Dzisiaj byłem w prorotezowni na serwisie protezy
Wszystko ok ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Wszystko ok ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
źródło: 1000009031
Pobierz
Lolenson1888 +111
Tydzień w kołchozie odbębniony, zakupy na przyszły tydzień zrobione i czekam se na Radomiaka z Legią z piwkiem w dłoni.
Można? Można
#mecz
Można? Można
#mecz
źródło: 661A604B-9B02-4025-A6BD-00BB28910C18
Pobierz

Właśnie kupiłem nowego MacBooka Pro M2 z chipem M2 Pro (12-rdzeniowy CPU, 19-rdzeniowy GPU) z 1TB pamięci i 16GB RAM. Kosztował mnie około 2000 EUR i mogę go jeszcze zwrócić. Rozważam wymianę na podstawowy model MacBooka Pro M4 z 10-rdzeniowym CPU i GPU oraz 512GB dyskiem i 16GB RAM, który jest trochę tańszy (około 1920 EUR).
Oto moje główne przemyślenia:
• Czas pracy na baterii: M4 wydaje się mieć znacznie lepszą żywotność baterii, co byłoby dla mnie przydatne, ale nie wiem jaka jest rzeczywista różnica bo póki co mało danych od użytkowników jest na temat M4, na pewno jest marketingowy bullshit od Apple, że niby wytrzyma 24h pracy na baterii
• Jasność wyświetlacza: M4 ma również jaśniejszy ekran, co brzmi kusząco, zwłaszcza do pracy na zewnątrz lub w jasnych miejscach.
• Wydajność: Moje główne pytanie to, czy 10-rdzeniowy CPU i GPU M4 podoła mojej codziennej pracy. Zajmuję się tworzeniem stron internetowych, pisaniem kodu w VS Code i ogólną pracą wielozadaniową, ale zastanawiam się, czy nie będę tęsknił za większą mocą M2 Pro z 12-rdzeniowym CPU i 19-rdzeniowym GPU.
• Elastyczność pamięci: Myślę, że 512GB w M4 nie będzie problemem, bo mogę zawsze podłączyć zewnętrzny SSD, jeśli zajdzie taka potrzeba.
• Chłodzenie: Czytałem, że M4 ma tylko jeden wentylator, co może wpływać na wydajność termiczną przy dużym obciążeniu.
Czy tracę dużo wydajności, wybierając M4? Czy lepiej pozostać przy M2 Pro z większą liczbą rdzeni, nawet jeśli oznacza to krótszy czas pracy na baterii i ciemniejszy wyświetlacz? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki!
#apple #macbook #pytaniedoeksperta #macbookpro #informatyka #komputery #macos
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Jeśli jakikolwiek komputer zwalnia Ci przy tak niezbyt wymagającej pracy, to zastanów się czy nie masz przypadkiem jakiegoś ramsorware zinfekowanego w systemie ¯\(ツ)/¯