Wpis z mikrobloga

Jak często korzystacie z tradycyjnej telewizji?
#pytanie #ankieta #telewizja

Jak często oglądasz programy telewizyjne?

• Codziennie 7.3% (434)
  • Kilka razy w tygodniu 5.2% (310)
  • Sporadycznie 9.3% (554)
  • Bardzo rzadko 25.9% (1536)
  • Nie mam telewizji 52.2% (3100)

Oddanych głosów: 5934

• 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojciech_Skupien Nie oglądam tv od jakichś 10-11 lat, nic wartościowego tam nie ma. Reklama, kup to, debilny serial typu rolnik szuka żony, kolejna reklama, pieprznie glupot (wojny tv/polityczne), znowu reklama, itd. więc stwierdziłem że niepotezebne mi to a ja sam i tak rzadko oglądam, a jak będę chciał jakis film albo tv to mam do tego internet.
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: Ciekawe. Interesujące byłoby ustalenie jakie grupy wiekowe jak głosowały na poszczególne odpowiedzi.
Ja sam od dawna rzadko TV włączam, bo wolę sobie posłuchac audiobooka, albo jakiegoś ciekawego naukowego podcastu.
  • Odpowiedz
Stary model dystrybucji tv wymiera, z logicznego punktu widzenia nic poza informacjami, pogoda, transmisjami na zywo waznych uroczystosci, koncertami i sportem nie musi byc puszczane live, reszta moze byc dystrybuowana jako vod, od 5+ lat wiekszosc telekomow ma swoje tvboxy na linuksie/androidzie, trzeci swiat jest dystrybutorem pirackiej tv, placa tylko biali leniwi albo ci co chca
  • Odpowiedz
Sama konstrukcja telewizji standardowej jest z-----a. Żeby sobie coś wybranego obejrzeć musisz zjawić się przed telewizorem wg harmonogramu telewizora. Albo jak zaczniesz od środka to nie możesz przewinąć. Nie można pauzować na siku. Bardzo dysfunkcyjny styl konsumowania treści.
  • Odpowiedz