Aktywne Wpisy

l3gend +403
Dawajcie samochody, które jeszcze parę lat temu można było zobaczyć na ulicy i w momencie wyginęły, ja zaczynam, klasyczna Asterka 1, teraz to ze świecą szukać na drodze
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file443915098270584529
Pobierz
PSY_DELIC +35

Mam problem z instalacją systemu. Mianowicie, złożyłem komputer z niżej podanych komponentów które mi się tu i ówdzie walały:
Płyta główna: ASRock FM2A88X Extreme6+
CPU: FM2 A8-6600K [3.9Ghz x 4]
RAM: 4x2gb 1333Mhz
Dysk: 256gb Hitachi 3.5 HDD [jest na nim zainstalowany WIndows 7 z innego PC]
Karta graficzna:Radeon R9 270 2gb
I problem polega na tym że nie mogę za cholerę uruchomić mu instalacji JAKIEGOKOLWIEK systemu. A próbowałem już:
- Windows 7 [USB z Rufusa i płyta DVD],
- Windows 10 [pendrive; jeden z RUFUSa, drugi z oficjalnego programu instalacyjnego],
- Windows XP SP2 x86 [z DVD],
- Boot Repair Disc [z RUFUSa, wchodzi mi w coś w rodzaju CMD]
- a nawet mam przenośną stację dyskietek IBM z dyskiem rozruchowym Windows 98; też bez skutku -.-
Ktoś może spotkał się z podobnym problemem?
#technologia #asrock #bios #windows #windows98 #windowsxp #windows7 #windows10 #windows11 #starekomputery #pc
@Yayek: Live'a?
@ebson: Próbowałem z klawiaturą USB, próbowałem z klawiaturą PS2. Nawet z myszkami USB/PS2! [Tu bios jest animowany, operowany też za pomocą myszki :D]
2. U mnie Linux mint się sam zainstalowal,
3. Na windę odpowiedzią był VENTOY
@cherry_tomato: CMOS czyszczony dwa razy + jumper w tym modelu znajduje się po prawej na dole. Sprawdzany w obu konfiguracjach.
@alek-alek-hej: VENTOY? Alternatywa dla RUFUSa?
I oto mamy zwycięzcę, instalator zaskoczył od strony VENTOY. @alek-alek-hej, uratowałeś mi kilka dni zachodzenia w głowę co może nie działać; zaskoczyło jak złoto :D