Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak to nazwać - murzyńskość, kundlizm? Nie wiem, ale to jest po prostu obrzydliwe, co robi prawica w Polsce po tych wyborach w USA. Nieprawdopodobne.

@Gours: Sikorski juz to nazwał, robienie laski amerykanom. Tylko że o ile za jego czasów PO to robiło bo musiało to PiS robi to całkowicie dobrowolnie. Ja myśle że to ich taki upośledzony sposób by powiedzieć

patrzcie, wesprzyjcie nas i pozwólcie odzyskać władze to zrobimy
  • Odpowiedz
@Gours: Tak, jak minister spraw zagranicznych i jego żonka będą jechać po prezydencie Stanów Zjednoczonych jak po burej suce i mówić wszem i wobec że jest gorszym wrogiem niż Putin to na pewno zwiększy to wiarę szefostwa NATO w skłonność polskiego rządu do stawienia się przeciwko ruskim oraz skłonność samego NATO do pomocy nam ()
Bo wiadomo, jak po Amerykanach jedzie się jak po burej suce
  • Odpowiedz
  • 45
@dziadyga1: 1) nie Sikorski, tylko jego żona, 2) ona ma prawo mieć swoje zdanie, 3) zapewniam cię, że zapewne wszyscy przywódcy państw natowskich poza Orbanem i Erdoganem mają takie samo zdanie o Trumpie jak Applebaum
  • Odpowiedz
@Gours: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ty tak na serio czy dla beki????
ale uleglosc wobec niemiec uni europejskiej i propagandy wielkich korporacji to wam nie przeszkadza XDDDD???przeciez to wy
  • Odpowiedz
  • 35
@Gours: na marginesie to co odwalili POLSCY PARLAMENTARZYŚCI z PiS-u z tym skandowaniem w polskim Sejmie to dla mnie osobiście jest naprawdę nie do pojęcia, czy coś takiego w związku z wyborami w innym kraju w ogóle miało miejsce w nowożytnej historii Polski oprócz przyjmowania jakichś gości z KC KPZR za głębokiego PRL-u?
  • Odpowiedz
@Gours: no ja bym nie chciał, żeby ministrem spraw zagranicznych Niemiec czy Portugalii była osoba, którego żona jawnie krytykuje najważniejszą osobą w moim państwie. A już na pewno nie chciałbym, aby był to minister np. Kosowa (a stany tak mogą nas postrzegać z naszej perspektywy). Gdzie tu jest murzyńskość?
  • Odpowiedz
@PochlaniaczChleba: Problem jest taki, że Sikorski jest chyba najlepszą osobą na ministra MSZ w Polsce, do połowy ważniejszych przywódców pewnie ma prywatny numer w telefonie. Usuwanie go z tego stanowiski bo żona coś powiedziała było by skrajną głupotą.

Myślenie na zasadzie PISu, ktoś mnie obraził to już nie będę z nim nigdy rozmawiał, a w mediach powiem, że to mój WRÓG!
  • Odpowiedz
@Gours coś mi tu nie gra. Teraz mówicie, że jesteśmy "suwerennym" państwem więc jak na suwerenne państwo powinniśmy się potrafić się sami bronić. Z drugiej strony lewica twierdzi, że Amerykanie już nam nie pomogą za rządów Trumpa i oddadzą nam rosijii xD to jesteśmy w końcu suwerennym państwem czy jednak warto grać do jednej bramki z hegemonem? Lewactwo ma tak sprane mózgi, że woleliby się teraz oddać ruskim, bo zaczął rządzić
  • Odpowiedz
@Gours: nawet możemy suwerennie zamknąć granicę przed uchodźcami takie rzeczy pewnie tobie nie śniły nawet i odebrać zasiłki imigrantom i obniżyć podatki wyrównać wiek emerytalny tylko trzeba chcieć ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Gours: W sensie uważam, że mimo wszystko takie niuanse mają w polityce zagranicznej, więc na miejscu Kosowa wolałbym, aby na tym stanowisku była osoba, która z oczywistych powodów nie budziłaby negatywnych emocji.
Żeby to lepiej zobrazować, może lepiej jednak byłoby użyć przykładu Bośni. Załóżmy że Serbowie atakują Kosowo, które się broni. Z jakiś powodów liderem wsparcia dla tego państwa jest Polska. Konfliktowi bacznie przygląda się Bośnia, która z historycznych przyczyn
  • Odpowiedz