Aktywne Wpisy

Zopyross +121
Mowa nienawiści to każde forma nawoływania do sprowadzenia tubylcom imigrantów zarobkowych z drugiego końca świata, przez co nawet ludzie po studiach muszą z nimi konkurować przy podjęciu podstawowych prac magazynowych/fizycznych. Niszczysz rynek pracy, rozbijasz tkankę społeczną, ludzie biednieją, rzadziej decydują się na zakładanie rodziny.
Liberalizm=satanizm
#antykapitalizm #blackpill #gospodarka
Liberalizm=satanizm
#antykapitalizm #blackpill #gospodarka
źródło: 6
PobierzInstalacja artystyczna w Leroy Merlin Al. Jerozolimskie - Psy srają w sklepie.
źródło: IMG_LM1543
Pobierz![Nokia komunikator [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ecdb2887ac9bb3bbe735bef90ad3a51880923c0255c544fe335161dfb04df20e,q80.jpg)

Hej Mirki,
Czy jest w ogóle możliwość w pl sqlu, zrobić za pomocą procedury tabele, w której dane muszą być w konkretnej postaci, czyli przykładowo "id";"wspolrzedna"
Muszą wyglądać dokładnie tak, czyli razem z tymi cudzyslowiami i srednikiem ( chce to potem zrzucić do pliku txt i tak trzeba).
Od dwóch dni siedzę nad tym i mam problem bo jak pisze execute immediate ' i tutaj polecenie create table select blablabla kolumny o takich nazwach'
To jak się domyślacie sql myśli, że execute immediate kończy się gdy natknie się na ' "id" '
Na tym pierwszym oczywiście pojedynczym cudzysłowie. To je na oraclu wszystko, próbowałam już chyba wszystkiego. Podwójne też nie działają, nawiasy kwadratowe nie działają, mam pomysł żeby jakoś dołączyć gotowa tabele z tymi cudzyslowiami i średnikami i potem za pomocą substr wyciągać XD ale nie wiem jak ją po prostu dołączyć, no masakra
@adifek01 na oraclu w pl sqlu. Juz wszystkie możliwości przetestowałam, też tzw literal quoting i nic xD chyba się nie da
Możesz dać jakiś konkretniejszy przykład jaki efekt chcesz osiągnąć? Chodzi o nazwy kolumny czy zawartośc kolumny ?
Czyli te cudzyslowia i średnik też. Koniec końców wkurzyłam się i zrobiłam w dwóch krokach. W procedurze wyciągam dane jakie mi trzeba, a w zwykłym sqlu robię te śmieszne cudzyslowia itp. Szkoda, bo chciałam w jednym kroku ale już nie chce mi się nad tym dłużej siedzieć, działa to działa xd
Tworząc tabele, definiuje się jej strukturę, nazwy kolumn oraz typu. Dane wrzucasz potem?
Czy może chodzi o create tabel as select... ?
@MechanicznaPitaja: Powiedz im, że to tak jakby zamówili selfiestick z lustrem. Da się to zrobić, może i dla nich jest to fajne, ale wszyscy inni co najwyżej mają bekę.