Wpis z mikrobloga

Ludzie czesto aplikują do policji w Warszawie bo tam sie łatwo dostac, w przeciwienstwie do mniejszych miast. I robią to nieraz nawet nie probując gdzies blizej sowjego miejsca zmieszkania. I tutaj moje pytanie brzmi - Czy probując sie dostac np. do takiego Rzeszowa, jesli mi sie nie uda, to wtedy nie moge od razu skladac aplikacji do Wawy? Trzeba czekac rok, czy o co chodzi ze ludzie wolą od razu do Wawy?

#pytanie #policja #rzeszow
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: może wstyd ich ogranicza? Mam kilku znajomych policjantów i jakoś tak nie bardzo są wylewni w kwestii pracy - i nie chodzi mi o szczegóły tylko w ogóle że w takiej firmie pracują.
  • Odpowiedz
  • 1
@dmde: Mysle ze nie to jest powodem, ale fakt ze chyba niektorzy jakby sie tego wstydzili, bo np. wynajmowalem kiedys mieszkanie z z typem ktory pracowal w policji, ale jak sie go zapytalem gdzie pracuje, to odpowiedział "w słuzbach" jakby sie wstydził i dopiero jak dopytalem czy w strazy granicznej, czy gdzie, to powiedzial ze w policji.
Dziwne to bylo dla mnie, bo zazwyczaj ldziie sie tym szczycą
  • Odpowiedz
Jak pracowałem na bolcie to woziłem wielu policjantów, i żaden nie wydawał sie być dumny z bycia Policjantem. Zazwyczaj wychodziło przypadkowo w rozmowie. Wydaje mi sie że każdy sobie zdaje sprawe jaki wizerunek wykreowała sobie Policja, i pewnie troche minie czasu zanim to sie poprawi. A przykre bo służba powinna być dumą dla człowieka
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Martre_2132 Wg. mnie ta cała "duma" jest sztucznie wykreowana przez państwa po to żeby chciało im służyć. To praca do której każdy idzie dobroeolnie i za pieniądze podatników, a się robi z tego jakoś akt bohaterki i oprócz płacenia trzeba im jeszcze dziękować i się kłaniać
  • Odpowiedz
@essos: Akurat w Rzeszowie nigdy nie było przesadnych problemów z wakatami. najniższa przestępcząść Spokój nawet spoty na podpromiu nie przypominają WNR. Może teraz się ukróciło bo musieli jechać na granicę W Wawie bycie policjantem to orka Ogromna ilość wakatów i L4. Grafikiem zmianowym to można co jedynie podetrzeć dupę. Nawet dodatek stołeczny to starcza na waciki. Ale to prawda do Warszawy dużo łatwiej jest się dostać niż do Rzeszowa.
  • Odpowiedz