Aktywne Wpisy

Jak bardzo trzeba mieć pusty łeb żeby w obecnych czasach zrobić dziecko gdzie nawet ciężko zmienić pracę jako specjalista z 10 letnim doświadczeniem, gdzie zaraz będzie ogromny kryzys gospodarczy, gdzie jest cały czas widmo wojny. Nie wyobrażam sobie tego, druga sprawa, że dziecko gdy pracujesz 8-16 to momentalne stracenie życia którego i tak już praktycznie masz przez pracę i te godziny śmieszne, baby namawiają na dzieciaka a same mieszkają jeszcze ze starymi

#pracbaza #rozterki
Witajcie
Pracuję w korpo na infolinii, praca ma być także w święta. Jaki macie do tego stosunek? Mieszkam kawałek od rodziny i nie wyobrażam sobie, aby siedzieć w innym pokoju i kłócić się z ludźmi przez telefon (sektor telekomunikacja to wiadomo jak jest), podczas gdy moja rodzina świętuję. Oczywiście za najniższą, plus to praca zdalna.
Nie wiem co robić, jest opcja wolnego na stan wyższej konieczności (pracodawca nie może odmówić) - ale będzie o to na pewno spina. Z drugiej strony, wiem jak to zabrzmi - życie mam tylko jedno i chcę spędzić z rodziną a nie w pracy - i tak nikt tego nie doceni ani nic.
Oprócz pracy, jeszcze się uczę i pewnie zmienię pracę, w obecnej już się rozwinę.
Co zrobilibyście na moim miejscu? Nie chce tracić czasu z rodziną na pracę.
Odmówienie odpada, nikogo to nie obchodzi że chcesz spędzić święta z rodziną - jesteś tylko numerkiem w excelu.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord