Wpis z mikrobloga

@josedra52: Moja daleka ciotka po namowach swojego 2 męża sprowadziła do miasta jego matkę. Wdowa 70 lat to posprząta, ugotuję i syna przypilnuję jej. 14-latka co nie wiedział czy być gangsta w szkole czy może jednak super soccer kicker;) Same + na papierze. Kobieta po tygodniu wróciła na wieś, bo ta ciotka mamo garnek ten to, garnek tamto, zmywarka tu, kuchenka tu, mikrofalówka tu, a ona ma być prosto, zmywamy
  • Odpowiedz
@xenux: Szczerze uwielbiam merytoryczne komentarze co autor coś mi chciał przekazać, ale chyba sam nie wie co. Miło było poznać, ale jakoś nie zainteresowałeś mnie swoim pkt widzenia;)
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Edytowałem komentarz. Pisz kolego je dłuższe po prostu. Bardziej merytoryczne, a nie wczoraj piszesz pod kolejnym: nie rozumiem itd.Może masz taki styl. Ja cenię tu ciekawe komentarze, taki wygrany finał VB, a twoje takie nie są. Bez urazy;)
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: Mordzia, jak już chcesz być być taki merytoryczny, to ogarnij ortografię i interpunkcję. Kolejna rada (już ci to kiedyś pisałem) - przeczytaj swój wpis kilka razy na głos, zanim wciśniesz "wyślij".
  • Odpowiedz
@xenux: Nie każdemu musi się podobać co kto piszę, to pkt 1, co komuś napisałem. Pkt 2-totalnie ciebie nie kojarzę. Pkt 3-gdzie są te błędy ortograficzne? Interpunkcja, w którym miejscu zła? Pkt 4-dziwnie brać rady od kogoś kto co któryś wpis piszę wulgaryzmami. Widziałeś kiedyś merytoryczną dyskusję wulgaryzmami? Wybacz mi, ale ty czytałeś swoje jak naciskałeś ,,wyślij", chyba tak apostrofy stawiamy w języku polskim, więc albo mylisz mnie z kimś,
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89 twój pierwszy komentarz to bełkot, z którego nic nie wynika, oraz ma się nijak do programu. Może ja jestem ja tyle zaburzony, że nie widzę korelacji między tym co widzimy w programie pt." Rolnik szuka żony" u Anety a sytuacją domową twojej dalekiej ciotki. U Anety nie ma 14-latka, który nie wie czy być gangsta, lub super soccer kicker. Wątku z + na papierze, nie rozumiem.
O co chodzi z:"
  • Odpowiedz
Nie każdemu musi się podobać co kto piszę

@Sylwiusz89: Masz, jeden z błędów, które zdarzają ci się nagminnie.

Chłopie, piszesz tak chaotycznie, że nie da się praktycznie nic zrozumieć. Większość twoich wpisów na tagu to totalny bełkot. Mógłbyś się jorgnąć, że coś jest nie tak, chociażby po tym, że sporo osób zwraca ci uwagę.
  • Odpowiedz
Cenisz sobie komentarze co mają składnię, a przed oraz stawiasz przecinek. Fajnie. To, że komentarz nie podpasywał ok, twoje prawo, ale jak napiszesz, że coś jest bełkotem, to napisz dlaczego? Zanim zarzucisz mi brak składni, ewentualnie błędy ortograficzne, interpunkcję, napisz mi co jest ,,w programamie? Ja tam zostawiam gadkę z tobą. Nie podoba się ok-twoje prawo. Tylko nie pisz mi, że coś nie ma składni, samemu źle stawiając przecinki czy pisząc słowa
  • Odpowiedz
Jeden błąd na ścianę tekstu znalazłeś? Brawo! Czekam na resztę. Nie podoba ci się masz prawo, ale dziwnie to brzmi totalny bełkot i ocenianie człowieka od gościa co wulgaryzmami rzuca tu niczym po 10 piwach pod żabką. Poza tym zobacz ten tytuł książki-https://www.empik.com/kto-pisze-nasza-historie-rozmowy-polskie-wiosna-xxi-wieku-nowak-andrzej,p1517348285,ksiazka-p . Tam jest błąd czy nie?

Jorgnąć się – jak podają Słownik tajemnych gwar przestępczych K. Stępniaka (1993) i Słownik argotyzmów S. Kani (1995), garowałeś?

@Sylwiusz89:
  • Odpowiedz
@xenux: Miło było poznać. Trzymaj się ciepło! PS Klasyk mówił inaczej-Dla mnie mur to jest mur bruk to jest bruk beton to jest beton, ale zostawmy to, bo i tak nasza gadka się nie kleiła, więc chyba się rozchodzimy w miarę w zgodzie;)
  • Odpowiedz