Wpis z mikrobloga

#hosting #vps #prestashop

Czesc, czy poleci ktos tani, stabilny hosting specyficzny pod prestashop aby szybko dzialal? Mialem na linuxpl oraz sohost ale super jakos zadowolony nie bylem.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blakker: Jeżeli miałeś u nas hosting to wystarczyło się z nami skontaktować, abyśmy sprawdzili co mogło być przyczyną.
Stoją u nas małe sklepy jak i duże i nie otrzymaliśmy żadnych zgłoszeń dotyczących wolnego działania usługi.
  • Odpowiedz
  • 0
@MakeLifeGreatAgain: Rozwazam obie opcje. Wazne aby prestashop dzialala plynnie.
@sohost Troche za pozno abym pisal, hosting mi sie skonczyl juz a kolejny raz sprawdzac czy ok to niezbytnio mi pasuje w kratke. Nie pisze nic by tu w jakims sensie zniechecic ludzi do was, bo np wordpress smigal spokol
  • Odpowiedz
@blakker Nam też ciężko powiedzieć co mogło być przyczyną, że coś nie działało płynnie.
Czasami powody są błahe jak memory_limit czy niekompatybilna wersja php lub słaba optymalizacja samego sklepu przez co było duże zużycie zasobów.
W wiadomościach prywatnych sprawdziłem, że była korespondencja pomiędzy nami w 2020 roku.
Od tamtego czasu w naszej firmie również dużo się zmieniło jak zmiana serwerów na wydajniejsze i zmiana webserwera z Apche na LiteSpeed, który dosyć
  • Odpowiedz
  • 0
@sohost: Z 2020 to na pw byly rozmowy, potem kupilem bez wchodzenia na wykop. W te czy tamte, nie chodzi mi tutaj w ogole by wam zrobic zla opinie. Jezeli o sklep to po samym zwyklym zainstlalowaniu dosc kiepsko chodzil.
  • Odpowiedz