Aktywne Wpisy

alexander-dantes +377

bartlomiej_rakowski +164
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Router od ISP Huawei EG8145X6-10 - Domyślna brama 10.0.1.1 maska 255.255.255.0 Tutaj mam podłączonego Laptopa i TV
Drugi router na piętrze Archer C24 - Ustaw tryb Access Point. Statyczne IP 10.0.1.2, DHCP wyłączone Domyślna brama 10.0.1.1, tutaj podłączyłem terminal z OMV ze statycznym IP 10.0.1.100.
Mój problem polega na tym, że kiedy podłączam laptopa do drugiego routera, widzę DLNA i SMB na laptopie, ale kiedy podłączam się do pierwszego routera, nie widzę tego w eksploratorze Windows ani na telewizorze. Kiedy wpiszę dokładny adres ip, jestem w stanie uzyskać dostęp do zasobów, ale telewizor nie ma takiej opcji. Jedna rzecz, którą zauważyłem - po ponownym uruchomieniu terminala jestem w stanie zobaczyć DLNA i SMB po podłączeniu dowolnego routera - ale po około 10-20 minutach znika z pierwszego routera.
#omv #siecikomputerowe #sieci #informatyka