Wpis z mikrobloga

• 3
@Moseva Nie mówię ze są złe, sam bym chciał mieć ale ich użytkownicy są jacyś dziwni. Jak fanboje apple.
Wolałbym coś pokoju K1 Max lub P1S ewentualnie Pruse lub Vorona zrobić.
  • Odpowiedz
@Timer_555: zaczynałem od endera. Teraz już po x drukarce mam właśnie bambu. Człowiek płaci za wygodę i funkcjonalność. Też się miewa z nimi jakieś małe problemy które rozwiązuje się w 5 min mając doświadczenie nabyte przez lata na enderze.
  • Odpowiedz
Ogólnie nigdy nie rozumiem takiego "wojującego fanbojowania" - od samochodów, przez smartfony, komputery a nawet na broni palnej kończąc. Sam mam Endera 3 ale w przyszłości planuje oddać go bratu a sam kupię albo nowszego Endera albo właśnie Bambu. Po prostu będę musiał sobie zadać pytanie którą opcja na ten czas będzie mi bardziej pasowała (i czy w ogóle nie kupić drukarki o dużo większym polu roboczym).
  • Odpowiedz

@Timer_555: Mam vorona, prusę miałem, o niezliczonej liczbnie enderów 3 i 5 w róznych wersjach, deltach różnych itp nie wspomnę.
I Bambu X1 i P1 i A1mini.

To się kurde po prostu nie da porównać, to tak jakbyś miał w garażu kilka "zmot" terenowych poudziwnianych, jakieś buggy z rur, swapowanego dużego fiata... a potem kupił po prostu nowe współczesne
  • Odpowiedz
  • 1
@Timer_555

@Moseva Nie mówię ze są złe, sam bym chciał mieć ale ich użytkownicy są jacyś dziwni. Jak fanboje apple.

Po pierwsze użytkowników bambulab jest dużo. Więc będą się trafiać różne osoby. Po drugie bardzo często użytkownikiem bambu są ludzie co przechodzą z endera czy innej podobnej drukarki. Więc jak zaczynają drukować na bambu to są w lekkim
  • Odpowiedz
@hrumque: o ile voron to wiem że sporo grzebanka, to prusiak w codziennej obsłudze chyba wypada podobnie jak bambusy? Sam lecę na MK3 ale stwierdziłem że chyba nie mam po co zmieniać
  • Odpowiedz
Typowy użytkownik bambulaba vs typowy użytkownik endera/anet

@Timer_555: Kupujesz endera a nastepnie 30 min guidy co dodrukować bo coś tam się ugina, coś nie tak z prowadzeniem filamentu ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:potem dokup jakieś pcb, zaprogramuj to.
  • Odpowiedz