Aktywne Wpisy
Kroshkar +5
WTF?!
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody

BlackWarrior +1
#ksiazki Która książka i który zbiór opowiadań King jest według was najlepsza?

Jednak nie zmienia to faktu, że ta grafika jest przekłamana, liczby pokazujące oszczędności są zawyżone o składki na ZUS, bo te pieniądze i tak będzie trzeba oddać państwu, tylko, że pod inną nazwą.
@wspolrzednebiegunowe: a to odnośnie czego?
Pieniędzy nie będzie trzeba oddać państwu, tylko emerytom. Nie jest przekłamana, bo nie będzie przymusu ubezpieczenia się w ZUS, to jest sedno sprawy, a nie wypłata należnych zobowiązań, które rzecz jasna będzie trzeba wypłacić z różnych podatków, jeśli nie starczy z prywatyzacji, które i tak obecnie są pobierane.
Co do ZUS:
1.Tam nie ma żadnych pieniędzy, wszystko idzie na spłatę bieżących
W Szwajcarii służba zdrowia nie jest prywatna, tylko jest mieszanką prywatnej i publicznej, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. http://en.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_Switzerland . W USA miałeś wcześniej w pełni prywatny i wolny rynek ubezpieczeń zdrowotnych i jak widać, obamacare nie
@wspolrzednebiegunowe:
Komentarz usunięty przez autora
@PiTcA:
@Pete1: majątek skarbu państwa jest szacowany na 760mld, budżet ZUS to 180mld rocznie, w dodatku nie wszystko da się sprywatyzować
@rad0330: Wyobraź sobie państwowe OC i wielkie urzędy, które będą to rozliczać. Ja się zgodzę, że nie jest łatwo i nie będzie łatwo. Polska jest biedniejsza od Zachodu i nie stać nas na takie leczenie, jakie jest tam. Prywatyzacja
źródło: comment_9bD3PwStMK6ssMXHcrglNOPynXLRfQRl.jpg
Pobierz@Jozio0506: Czyli wnosisz, że jak nie będą ubezpieczeni to będą mieli za co żyć.Tylko co w przypadku jak zachorują i tego ubezpieczenia nie będą mieli, bo nie wykupią swojego w ramach oszczędności?Odpowiedź jest chyba jasna...
Nie będę idealizował wolnego rynku. Ludzie umierali i będą umierać, komu decydować o tym, kto ma przeżyć?
Redystrybucja dochodu jest dla mnie nie do przyjęcia. Nie można ludzi karać za to, że zarabiają więcej. Nie można też uznać, że skoro zarabiają więcej, to należy ich zmusić do pomagania
A) system nie ma pieniędzy i potrzebny jest podatek, żeby go utrzymywać (czyli de facto pomału robi się to samo, co jest teraz)
B) chętnych jest tak mało, że nie opłaca się tego utrzymywać
Problemem społecznym jest to, że niektórzy ludzie mają pecha, los ich źle doświadcza i nie z własnej winy cierpią. Można temu zaradzić