Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DanielPlainview: (#) #czarnolisto, doucz się praw ekonomii ale nie u Rostowskiego,

myślenie zamknięte w ciasnym pudełku, cały czas zafiksowane na biedne społeczeństwo i obecne zarobki, tak sobie dalej myśl, nie rozumiejąc, że skutków zmian wolnorynkowych
  • Odpowiedz
@Pete1: to ja się wypowiem jako osoba sercem życzliwa idei wolnorynkowej. Ta ulotka jest po prostu nieczytelna :( Nie chodzi o to, żeby projektował ją grafik za 10k PLN tylko, żeby ktoś rozsądny na to spojrzał przed drukiem...

Ja właśnie przez takie materiały mam wrażenie, że zwolennikom Korwina nadawana jest łatka kucostwa :(
  • Odpowiedz
@NigdyNieBedeBordowy: wystarczyłoby zrobić odstępu pomiędzy kolejnymi punktami i byłoby okej, bo tak to się trochę wszystko zlewa. Reszta wygląda dobrze, oczywiście można było to zrobić lepiej, ale skąd KNP ma mieć na to pieniądze? Ci goście, którzy to rozdawali dokładali się pewnie jeszcze ze swoich prywatnych pieniędzy, żeby to wydrukować.

Grunt, że jakieś zainteresowanie ludzi było.
  • Odpowiedz
Ciekawe czy za te 255zl tez ewentualną opiekę onkologiczna zapewnią .... Za taką kwotę to można mieć usługi medyczne, a nie ubezpieczenie.

Jak ktoś uważa, że prywatne firmy za takie pieniądze mogą leczyć to niech się zapozna z sytuacją służby zdrowia i kosztami ubezpieczenia w USA.
  • Odpowiedz
po całkowitej prywatyzacji ten rynek zmieni się kolosalnie na korzyść konsumenta.

@Velati: Tak jak to miało miejsce w USA, gdzie większość bankructw była ogłaszana z powodów rachunków medycznych?
  • Odpowiedz
@pi0tr: wiem, ale w krakowie scanmed jest malutki. W Polsce niestety ten rynek nie jest rozwinięty. Wolałbym nawet dopłacać, niż marnować czas i zdrowie czekając w kolejkach. Nie znam osoby, która nie ma w rodzinie kogoś, kogo "zabiły kolejki"
  • Odpowiedz
Nie znam osoby, która nie ma w rodzinie kogoś, kogo "zabiły kolejki"

@cryan: prywatne ubezpieczenie mu nie pomoże, bo czeka się na operacje których one i tak nie refundują, a bez sensu jest płacenie ubezpieczenia żeby iść na konsultację do specjalisty która kosztuje tyle samo co składka ubezpieczenia.
  • Odpowiedz