Wpis z mikrobloga

Problemy pierwszego świata w 2025 roku, które nawet największym futurystom nie przyśniły się 10 lat temu – sprawa polega na oburzeniu pewnej części graczy na wymyślonego stwora w grze dla dorosłych Dragon Age: Vanguard, chyba określanego mianem succuba, bo jest transgender i używa zaimków they/them.

Można sobie życzyć, żeby świat zajmował się tylko takimi problemami, ponieważ nie istnieje śmierć głodowa, czystki etniczne czy praca niewolnicza dzieci w kopalniach kobaltu, aby wyprodukować nowego iPhona. Niestety te problemy występują równolegle z takimi abstrakcyjnymi sporami jak zaimki w grach.

#gry #dragonage #woke #lgbt #4konseryw #heheszki
qwerty7 - Problemy pierwszego świata w 2025 roku, które nawet największym futurystom ...

źródło: da

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@An-Dagda:

Takie neologizmy nie powinny pojawiac sie w grach fantasy

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy ludzie w świecie fantasy nie mogą zaakceptować osób niebinarnych. Dragon Age zawsze był woke, od pierwszej części, zanim to pojęcie zostało ukute. Dla mnie to konsekwentne podążanie wyznaczoną ścieżką, w przeciwieństwie do fikołków w stronę progresywizmu i woke, jakie zrobiły niektóre inne studia, psując lore swoich światów, a wręcz mordując swoje marki, jak w przypadku ostatniej
  • Odpowiedz
@orgin246: z tego co można znaleźć w necie to EA wysłało grę do recenzji wybrańcom, a osoby, które coś tam narzekały na to jak gra wyglądała miały być zignorowane, poczekamy i zobaczymy, ale wygląda to co najwyżej średnio.
  • Odpowiedz
od pierwszej części, zanim to pojęcie zostało ukute

@qwerty7: Różnica taka, że wtedy to było zrobione tak o, z pomysłem, a nie wciśnięte na siłę, ludzie nie mieli kiedyś problemu z woke, gejami itd. bo było to coś, co wychodziło naturalnie, facet w filmie mówił, że jest gejem i tyle, body positiv odnosiło się do osób z chorobami, uszkodzeniami ciała, a nie do osób, które są otyłe.
  • Odpowiedz
@hawajz: No właśnie to jest dość ciekawe. Bo wielu pieniaczy nie dostało kodów do recenzji i kręcą małysza jak p------i.
Dostały w sumie głównie redakcje. W redakcjach cholera wie kto to recenzuje, potem patrzysz na numerek i nie dowierzasz dlaczego taka wysoka ocena (bo mało kto czyta te recenzje).
Takie cdaction dało 6/10 (jedna z najniższych na metacritic) i czytałem ich recenzje. Widać, że gra ma swoje problemy (niektóre widzę,
  • Odpowiedz
@qwerty7: I dalej nie ogarniają, że to właśnie przez ich oburzenie takie rzeczy w grach się dzieją. Kolejny produkt, o którym w życiu bym nie usłyszał, gdyby nie konserwatywne łzy, a oni za każdym razem posłusznie promują.
  • Odpowiedz
@R187 za to ma wiele wspólnego z wciskaniem dzieciom chorej propagandy i wmawianiem I'm rzeczy, które z prawdą nie mają nic wspólnego celem indoktrynacji
  • Odpowiedz
@orgin246: wczoraj obejrzałem kilka materiałów i te całe zaimki to jest nic jak zobaczyłem "zagadki logiczne", które polegały na przeciągnięciu świecącego się obiektu do świecącego się stojaka, które były oddalone od siebie o 10 metrów i dopiero wtedy ręce mi opadły xD. Test IQ z Idiokracji to jest zadanie na poziomie "hard" w porównaniu z tym xD
  • Odpowiedz
@R187 potrafię, ale jakoś mi się nie chcę, bo to nie ma żadnego znaczenia. Jest to chore i nie chce żeby mi i moim dzieciom to wpajano na każdym kroku, a to się właśnie dzieje.
  • Odpowiedz
@hawajz: Zagadki w takim wiedźminie 3 nie były bardziej skomplikowane. Podejdź, kliknij tryb detektywistyczny z batmana, wysłuchaj dialogu. Ewentualnie poświeć kagankiem na ścianę by znikła iluzja.
Wiesz gra to całość. Zagadka prostacka jak ja p------e, ale może być pomiędzy jedną areną z przeciwnikami, a drugą.
No i nie jest gra o zagadkach, wiadomo lepiej by było jakby to nie było umieść obiekt A w obiekcie B.
A jakiś przerywnik trzeba
  • Odpowiedz
Dragon Age: Vanguard

@qwerty7: Tak się zacietrzewiłeś że nawet prawidłowo nazwy gry nie potrafisz przytoczyć xD

Seria Dragon Age zawsze była serią dla lewicowych graczy. ZAWSZE. Nie kupuje jej i nie kupujcie nic od EA. Tyle i aż tyle.

Wiesz kim jest David Gaider?!? Czy grasz tylko w Fifę i CoDa? xD
  • Odpowiedz
  • 0
"Orcs, also called Orsimer" - wyraźnie masz napisane, że jeden i drugi termin dotyczy tej samej rasy.

@hawajz: W lore serii The Elder Scrolls Orsimer pozostają oficjalną nazwą dla orkowych postaci. Termin „Orcs” zaczęto stosować od The Elder Scrolls III: Morrowind, wydanej w 2002 roku. W edytorze TES Edit w Skyrim ta rasa figuruje pod nazwą „Orc”, ale w lore to Orsimer, a ich miastem jest Orsinium.
  • Odpowiedz
@qwerty7: na szczęście prawackie płatki śniegu zrobiły sobie 'woke content detector' czyli listę gier z trigger warningami, żeby nie doznali zbytniego dyskomfortu na widok np baby w zbroi. taki ich safe space, żeby mogli przejść przez życie suchą stopą bez narażania się na zbytnio szokujące (dla nich) treści
  • Odpowiedz